دستورالعمل آب بندی بتن
کلینیک بتن ایران
کـلینیــــک بتـــــــن ایران ، هلدینـــــگ تولـــــــــیدی ، مــــــهندسی ، بـــــــازرگانی و آموزشـــــی بتــن کشور
ساعات کاری

شنبه - پنجشنبه ۸:۰۰ - ۱۸:۰۰

Search

بتن روسازی

تماس برای مشاوره؟

متخصصین و کارشناسان کلینیک بتن ایران آماده پاسخگویی به سوالات شما می باشند.

فهرست

بتن روسازی

 

جستجوی کلمه بتن روسازی در سایت کلینیک فنی و تخصصی بتن ایران با کد 1762

 

 

بتن روسازی

 

شبکه حمل و نقل هر کشور رگهاي حيات ان کشور و از عظيم‌ترين سرمايه‌هاي ملي به حساب مي‌آيد. براي آنکه اين شبکه کارآيي لازم را داشته باشد لازم است که تمامي اجزاء در آن نقش خود را به خوبي ايفا کنند. فرودگاهها، ترمينالهاي مسافري و باري، بندرها و راهها را مي‌توان به عنوان اجزاء اصلي اين شبکه برشمرد. در حال حاضر با توجه به توسعه شبکه حمل و نقل، راهها نقش مهمي در کارآيي شبکه ايفا مي‌کنند. اجراي هر کيلومتر از راه در کشور ما بسته به کلاس راه و نوع آن و منطقه مورد اجرا حدود 1500000000 تا 300000000ريال هزينه به همراه دارد، که هزينه بالايي است. اين هزينه را مي‌توان به سه بخش هزينه‌هاي بهره‌برداري و نگهداري و هزينه استفاده کنندگان تقسيم بندي کرد، که بخشي از اين هزينه‌هاي بهره‌برداري و نگهداري راه، صرف لايه‌هاي روسازي مي‌شود که عملکرد نامناسب آن، اتلاف اين سرمايه رابه همراه دارد، لذا مي‌توان گفت روسازيها از عوامل موثر در قابليت سرويس دهي و هزينه بهره‌برداري مي باشند. ايمني و آسايش استفاده کنندگان و سهولت تردد نيز با عملکرد روسازي درارتباط است.

از طرف ديگر، طرح و ساخت اوليه روسازي تاثير بسزايي در ميان تعمير و نگهداري آن در طول عمر سرويس دهي دارد. چرا که هر چه نوع روسازي تناسب بيشتري با بار وارده، شرائط آب و هوايي و مصالح منطقه داشته باشد عمر سرويس دهي آن افزايش يافته و هزينه‌هاي نگهداري آن نيز به تبع آن کمتر خواهد بود.

در کشور ما اکثر روسازيهاي اجرا شده از نوع آسفالتي مي‌باشد. دليل اين امر را مي‌توان وجود فراوان منابع نفتي- قير دانست که ارزاني آن را بهمراه داشته است و استفاده از آن را توجيه کرده است. علاوه بر اين استفاده طولاني مدت از اين ماده و در نتيجه داشتن تجربه کافي براي اجراي آن و ارائه نشدن گزينه جايگزين براي آن نيز از عوامل ديگر تاثيرگذار دراستفاده از روسازي آسفالتي در کشور مي باشد. ولي اين نوع روسازي عليرغم جاافتادگي و سهل الاجرا بودن معيابي نيز بهمراه دارد. مشخصه بارز روسازيهاي آسفالتي تغيير خواص آن با دما است. تابش آفتاب و دماهاي بالا در مناطق گرمسيري و بارگذاري سنگين با توجه به خاصيت انعطاف پذيري آسفالت باعث بوجود آمدن موجهاي طولي و عرضي و تغيير شکل‌هاي دائم و خرابيهاي متعدد در آن مي‌شود، خرابي رويه آسفالتي راهها نه تنها کفيت عبور را کاهش مي‌دهد بلکه موجب خرابي ساير قشرهاي روسازي و جسم خاکريز راه شده و خسارت بيشتري را بوجود مي‌آورد. لذا اجرا و نگهداري آن دقت خاصي مي‌طلبد. البته توجه به اين نکته لازم است که بخشي از اين مشکلات به اجراي ضعيف اين نوع روسازي مربوط مي‌شود و بخشي ديگر به نبود توليد قير مناسب در کشور مربوط مي‌شود. به هر حال اين مشکلات باعث افت خدمت دهي روسازي درمدت کم شده و نياز به اجراي روکش را بهمراه مي‌آورد که خود هزينه‌اي مضاف است.

يک راه حل براي اين امر استفاده از روسازيهاي بتني مي‌باشد که خواص آن مانند روسازيهاي آسفالتي به دما بستگي ندارد. در اين روسازيها تغيير شکلهاي دائمي مانند روسازيهاي آسفالتي رخ نمي‌دهد. بزرگترين مشکل روسازيهاي بتني معمولي، نبود امکانات اجرايي و ماشين‌الات خاص اجراي آن مي باشد که در کشور وجودندارد. ولي روش جديدي از روسازي بتني موسوم به روسازي بتن غلتکي( RCC) مدتي است درراهسازي رايج شده که با ماشين آلات متداول در روسازي آسفالتي قابل اجرا است، و در اين گزارش اين نوع روسازي مورد بررسي قرار مي‌گيرد.

در محتوای این سایت سعی بر معرفی انواع روسازی ها با رویکرد توجه خاص به روسازی بتن غلتکی شده است چرا که این نوع روسازی علیر رغم مشخصات منحصربه فرد همچنان نتوانسته انگونه که شایسته آن است جایگاه حقیقی خود را پیدا کند. شما نیز اگر علاقمند به شناخت انواع روسازی ها به اخص بتن غلتکی می باشید می توانید مطالب این وب سایت را پی گیری کنید.

تن غلتکي روسازي (RCC ) يک ترکيب بتني سيماني پرتلند با اسلامپ صفر است که توسط ماشين‌آلات متداول در بتن آسفالتي، پخش گرديده و به وسيله غلتکهاي فلزي چرخ لاستيکي و غلتکهاي ويبره اي، متراکم مي‌شود. اين بتن هم در سدهاو هم در روسازي راه استفاده مي‌شود. RCC در سدهاي خاکي به عنوان جايگزيني براي رس بکار مي‌رود. خواص مخلوط و اغلب خواص مهندسي  RCCP مشابه روسازيهاي بتني متعارف است.  بتن غلتکي مورد استفاده در راهسازي، يک تکنولوژي در حال پيشرفت است. حدوددو دهه است که پروژه‌هاي متعددي روسازي در امريکا، کشورهاي اروپايي نظير فرانسه، اسپانيا، آلمان، کشور استراليا و هندوستان و ژاپن با RCC، اجرا شده است و روند استفاده از آن همچنان در حال گسترش است.

-انواع روسازيهاي بتني

روسازيهاي بتني به چهار دسته تقسيم مي شوند :

روسازي بتني غير مسلح درزدار  JPCP

روسازي بتني مسلح درزدار   JRCP

روسازي بتني مسلح پيوسته  CRCP

روسازي بتني پيش تنيده   PCP

روسازي بتني ساده درزدار(JPCP):

يک روسازي بتني غير مسلح درزدار بايستي با درزهاي انقباض با فواصل نزديک به هم ساخته شود . داول )ميلگرد اتصال (يا قفل وبست سنگدانه اي ممکن است براي انتقال بار درعرض درزها مورد استفاده قرار گيرد . کاربرد استفاده يا عدم استفاده از داول ها با توجه به مناطق جغرافيايي مختلف با يکديگر متفاوتند . بسته به نوع سنگدانه، آب وهوا و تجارب قبلي ، فاصله بين درزها معمولاً4/5 تا 9 متر 15) تا 30 فوت (مورد استفاده قرار گرفته است. در صورت افزايش فاصله درزها قفل وبست سنگدان هاي کاهش يافته و ريسک بوجود آمدن ترك افزايش مي يابد. بر اساس تحقيقات به عمل آمده در سال 1978 توسط تعدادي از محققين حداکثر فاصله درزها 6 متر20) فوت(براي درزهاي داول دار و4/5متر (15 فوت) براي درزهاي بدون داول توصيه شده است.

روسازي بتني مسلح درزدار(JRCP):

در اين نوع روسازي آرماتورهاي فولادي بکار رفته بر خلاف شبکه هاي سيمي يا ميلگردهاي آجدار نه به منظور افزايش مقاومت سازه اي روسازي بلکه به جهت افزايش فاصله درزها تعبيه مي شوند . فواصل درزها از 9 تا 30 متر( 30 تا 100 فوت) متغير است .با JRCP بدليل افزايش طول پانل ها، لازم است داول ها براي انتقال بار در عرض درزها قرار داده شوند . مقدار توزيع فولاد درافرايش فاصله درزها افزايش مي يابد. در هرحال هزينه تعداد درزها و داول ها با افزايش فاصله درزها کاهش مي يابد. براساس هزينه هاي اره کردن ، مش ، داول ها و پرکننده هاي درزها، تحقيقات بعمل آمده در سا ل 1978 نشان داد که اقتصادي ترين فاصله درزها در حدود 12 متر(40 فوت) است. از آنجا که هزينه نگهداري بطور کلي با افزايش فاصله درزها افزايش مي يابد حداکثر فاصله درز 12متر(40 فوت) توصيه ميگردد.

روسازي بتني پيوسته(CRCP):

اولين بار اين نوع روسازي بتني که در آن درزها حذف مي گردد در سال 1921 در نزديکي واشنگتن مورد استفاده قرار گرفت . بدليل مزاياي آن در بيش از 24 ايالت آمريکا در حدود 32000 کيلومتر  2000) مايل (راه دو خطه با اين نوع روسازي مورد استفاده قرار گرفته است ، يکي از دلايل استفاده از اين روسازي حذف درزها بعنوان نقطه ضعف در روسازي است که حذف آن منجر به کاهش ضخامت مورد نياز مي شود. ضخامت CRCP بطور تجربي از 25 تا 50 ميليمتر1) تا 12 اينچ (کمتر وتقريبا در حدود 70 % تا 80% ضخامت روسازي معمولي مي باشد تشکيل تركهاي عرضي در فواصل نزديک به عنوان يک مشخصه بارز CRCP محسوب مي گردد. اين ترك ها کاملاً توسط آرماتورها کنترل شده و تا زمانيکه بصورت فواصل يکسان هستند بعنوان خطر محسوب نمي گردند . خرابي اي که بطور مکرر در CRCP اتفاق مي افتد برش در کناره هاي روسازي است . اين نوع خرابي يا بين دو ترك عرضي که بطور تصادفي موازي هم هستند و يا در تقاطع هاي  Y شکل اتفاق مي افتد.

اگر خرابي بجاي درز، در کنارة روسازي اتفاق بيفتد دليلي براي استفاده از CRCP  با ضخامت کمتر وجود ندارد . راهنماي آشتو 1986 استفاده از يک معادله يا گراف را براي تعيين ضخامت  JRCP و CRCP پيشنهاد مي کند. در هر حال ضرائب انتقال بار براي CRCP کمي کوچکتر از ضرائب مربوط به JRCP و JPCP مي باشد که ممکن است منجر به ضخامت کمتري براي CRCP شود . مقدار آرماتور طولي بايستي براي کنترل کردن فاصله و عرض ترك و حداکثر تنش در فولاد محاسبه گردد.

مقاله های بتن:  فروش پودر پلی کربوکسیلات (قیمت پلی کربوکسیلات)

روسازي بتني پيش تنيده( PCP ):

بتن در کشش ضعيف و در فشار قوي است. ضخامت لازم براي روسازي بتني بر اساس مدول گسيختگي و مقاومت کششي بتن تعيين مي شود . اعمال يک تنش فشاري قبلي به بتن، تنش کششي بوجود آمده در بتن بوسيله بارهاي ترافيک را بسيار کاهش داده بنابراين باعث کاهش ضخامت بتن مورد نياز مي شود.کاهش احتمال بوجود آمدن ترك و پيدايش درزهاي عرضي در روسازي هاي بتن پيش تنيده، منجر به کاهش هزينه نگهداري و افزايش عمر روسازي مي گردد. اولين روسازي پيش تنيده در ايالات متحده آمريکا در يک روسازي100 متر300) فوتي(در سال 1971 در دلوير  ساخته شد. بعد از آن در همان سال يک پروژه آزمايشي بطول3200 فوت 976) متر (بعنوان راه دسترسي در فرودگاه بين المللي دالاس ساخته شد.

  روسازي هاي مرکب :

در يک روسازي مختلط هم ازHMA  و هم از  PCC استفاده مي شود . استفاده از PCC در لايه پائيني و HMA در لايه بالايي تشکيل يک روسازي ايده آل را مي دهد که بيشترين مشخصات و خصوصيات مورد انتظار از يک روسازي را دارا مي باشد . لايۀ PCC يک لايه اساس مستحکم را فراهم نموده و HMA يک سطح صاف را بوجود مي آورد. در هر حال اين نوع روسازي خيلي پرهزينه بوده و بندرت بعنوان يک روسازي جديد مورد استفاده قرار مي گيرد. طراحي روسازي هاي مرکب به روش تئوري صفحه صورت مي گيرد به اين دليل که بتن جزء اصلي سازة باربر روسازي را تشکيل مي دهد.

 جايگاه، بتن غلتکي در روسازي هاي بتني:

بعنوان يک نوع روسازي بتني محسوب مي گردد که جزء دسته اول يعني روسازي بتني غيرمسلح RCC روسازي بتن غلتکي شبيه به طراحي روسازي بتني غيرمسلح درزدار با درز انبساط يا RCC درزدار قرار مي گيرد. در واقع پروسۀ طراحي روسازي بتني و روسازي بتني RCC درزهاي اجرايي بدون داول مي باشد.

مشخصه اين نوع بتن چنانکه توضيح داده خواهد شد، مقدار آب کم اختلاط است که اين امر لزوم نياز به داشتن دستگاههاي اختلاط قوي را نشان مي دهد و اين امکان را فراهم مي‌آورد که بجاي ويبره‌هاي متداول  از ويبره‌هاي غلتکي براي تراکم استفاده شود. تراکم در اين نوع روسازي در دو مرحله صورت مي‌گيرد. ابتدا با غلتکهاي ويبره‌اي متراکم مي‌شودو سپس از يک غلتک لاستيکي استفاده مي‌شود. براي اجتناب از ايجاد ترکهاي باز، بهتراست درزها در فواصل cm6 از هم اجرا شوند. از مزاياي اين نوع روسازي اين است که در مدت زمان کمتري به ترافيک مي‌توان اجازه عبور داد. ا زماشين آلات متداول در روسازي آسفالتي مي‌توان استفاده کرد و هيچ گونه تسليح با ميلگرد مانند روسازي بتني لازم ندارد. اجراي ان راحت‌تر و زمان کمتري در مقايسه با روسازيهاي بتني لازم دارد و عملکرد سازده‌اي خوبي دارد. باتوجه به اينکه افت بتن RCC کمتر از بتن مسلح است، عرض بازشدگي درز کمتر است و کارآيي انتقال بار کمي بيشتر از روسازيهاي بتني دردار غيرمسلح است. از معايب بارز اين نوع روسازي چنان که اشاره خواهد شد مي‌توان به مشخصه سطحي آن اشاره کرد، که به خاطر تامين نشدن مقاومت لغزشي کافي در سرعت‌هاي بالا لازم است بکه لايه‌اي ازآسفالت به ضخامت حداقل اجرايي روي آن اجرا کرد.

انواع افزودنی های بتن ، فوق روان کننده و روان کننده های بتن قابل ارائه توسط  کلینیک فنی و تخصصی بتن  ایران

روان کننده های بتن  کلینیک فنی و تخصصی بتن ایران در کلاس های مختلف قابل تولید و عرضه می باشند :

روان کننده بتن مناسب برای استفاده در پمپ بتن که خاصیت دیرگیر بتن دارد و بصورت مایع عرضه می گردد و خاصیت روان کنندگی بسیار خوبی به بتن می دهدروان کننده بتن کلینیک فنی و تخصصی بتن ایران  باعث تسهیل در عملیات پمپ بتن می گردد. از این روان کننده بتن علاوه بر این که در پمپ بتنمیتوان استفاده کرد کاربرد های دیگری چون در ساخت بتن آماده مخصوصاً برای حمل در فاصله های نسبتاً طولانی دارد. در بتن ریزی در هوای گرم استفاده از این روان کننده بتن توصیه می شود.

بتن پمپ پذیر و تسهیل در کار پمپ بتن : استفاده از این فوق روان کننده بتن قدرت مانور پمپ بتن را افزایش می دهد. همچنین برای پمپ کردن آسان بتن می توان از فوق روان کننده تولیدی شرکت کلینیک فنی و تخصصی بتن ایران استفاده کرد که باعث می شود که استهلاک پمپ بتن پایین بیاید. استفاده از روان کننده بتن در زمان بتن ریزی های حجیم که می بایست یکپارچه اجرا شوند مناسب می باشد.

فوق روان کننده بتن  عرضه شده توسط کلینیک فنی و تخصصی بتن ایران  ، بر پایه نفتالین سولفونات است . این فوق روان کننده بتن  بصورت مایع عرضه می گردد.

کاربرد فوق روان کننده بتن قابل ارائه توسط کلینیک فنی و تخصصی بتن ایران  : از این فوق روان کننده بتن در زمان بتن ریزی در هوای  سرد و برای بتن یا ملات ترمیمی استفاده می شود. همچنین این فوق روان کننده بتن به عنوان یک فوق روان کننده زودگیر و کاهش دهنده آب در بتن برای کسب روانی و مقاومت بالا مخصوصا مقاومت های اولیه بالا استفاده می شود.

سوپر روان کننده یا فوق روان کننده بتن که بر پایه تکنولوژی تولید پلیمرها تولید می شوداین نوع فوق روان کننده بتن به عنوان کاهش دهنده آب بتن برای کسب روانی و مقاومت بالا استفاده می در ساخت بتن های پیش تنیده و پس تنیده در ساخت بتن حجیم بتن ریزی در هوای گرم کاربرد دارد.

سوپر روان کننده بتن یا فوق روان کننده بتن بر پایه پلی کربوکسیلات:  این سوپر روان کننده یا فوق روان کننده بر پایه پلی کربوکسیلات روان کننده بتن مایع بر پایه پلی کربوکسیلات اصلاح شده می باشد که برای ساخت بتن های ویژه طراحی شده است. برای ساخت بتن خود تراز و خود متراکم و بتن هایی که الزامات آیین نامه ای آن به حداقل رساندن نسبت آب به سیمان را در حد نهایت درخواست نموده سوپر روان کننده بتن یا فوق روان کننده بتن بر پایه پلی کربوکسیلات فابیر در ساخت بتن حجیم موجب روانی بالا می شود.هم چنین با استفاده از این روان کننده بتن پمپ پذیری بالارفته و باعث می شود که استهلاک پمپ بتن پایین بیاید. این سوپر یا فوق روان کننده بتن نسبت آب به سیمان را در بتن حجیم کاهش می دهد و مقاومت بتن حجیم را بالا می برد

.

روان کننده بتن  کلینیک فنی و تخصصی بتن ایران می تواند یک روان کننده بتن با خاصيت ديرگير بتن و به عنوان روان کننده بتن که در کاهش آب در بتن می باشد عمل کند که موجب روان شدن بتن, کار پذیری بتن و همچنین افزایش مقاومت بتن شود.

Superplasticizer and Plasticizer

  • بتن آماده
  • بتن الیافی
  • بتن پاششی
  • بتن پیش تنیده
  • میکروسیلیکا
  • ژل میکروسیلیکا
  • میکروسیلیس
  • ژل میکروسیلیس
  • سیلیکافیوم
  • بتن آب بند
  • مخزن بتنی
  • بتن ناتراوا
  • مواد افزودنی بتن
  • بتن ضد سایش
  • کف سازی ضدسایش
  • شات کریت
  • ملات
  • ملات خشک
  • گروت
  • گروت اپوکسی
  • گروت ریزی
  • پمپ بتن
  • پمپ تزریق بتن
  • مواد افزودنی پمپ بتن
  • پمپ شات کریت
  • مواد افزودنی پمپ شات کریت
  • بتن پاششی
  • روغن قالب بتن
  • ضد یخ بتن
  • بتن ریزی در هوای سرد

·         ماستیک پلی یورتان

·         واتراستاپ بتن

·         کیورینگ بتن

  • روان ساز بتن
  • فوق روانساز بتن
  • روان کننده بتن
  • فوق روان کننده بتن
  • کربوکسیلات
  • پلی کربوکسیلات
  • کف سازی
  • مواد افزودنی جهت کف سازی
  • کف سازی با بتن
  • بتن پیش تنیده
  • مواد افزودنی بتن پیش تنیده
  • بتن خود تراز
  • زودگیر بتن

·          چسب و خمیر کاشت میلگرد و آرماتور

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp

ثبت نام / ورود