دستورالعمل آب بندی بتن
کلینیک بتن ایران
کـلینیــــک بتـــــــن ایران ، هلدینـــــگ تولـــــــــیدی ، مــــــهندسی ، بـــــــازرگانی و آموزشـــــی بتــن کشور
ساعات کاری

شنبه - پنجشنبه ۸:۰۰ - ۱۸:۰۰

Search

انواع بتن | بتن حاوی دوده سیلیس | کاربرد ، مزایا و معایب | روش اجرا و نگهداری

تماس برای مشاوره؟

متخصصین و کارشناسان کلینیک بتن ایران آماده پاسخگویی به سوالات شما می باشند.

فهرست

انواع بتن | بتن حاوی دوده سیلیس | کاربرد ، مزایا و معایب | روش اجرا و نگهداری

از جمله افزودنی های بتن پر مصرف در بتن پوزولان میکروسیلیس می باشد.شما می توانید برای مشاوره ، دریافت مشخصات فنی و اخذ لیست قیمت و تهیه پودر میکروسیلیس با بخش بازرگانی کلینیک فنی و تخصصی بتن ایران ( 44618462 – 44618379 – 09120916271 ) تماس حاصل فرمائید.

 

بتن دوده سیلیسی همان بتن با سیمان پرتلند معمولی و افزودنی پودر میکروسیلیس است. میکروسیلیس ، پودری بسیار ریز حاصل از کوره های قوس الکتریکی کارخانه شیشه سازی می باشد.

بتن دوده سیلیسی همان بتن با سیمان  پرتلند معمولی و افزودنی پودر میکروسیلیس است. میکروسیلیس ، پودری بسیار ریز حاصل از کوره های قوس الکتریکی کارخانه شیشه سازی می باشد. پودر میکروسیلیس به عنوان یک پوزولان ویژه به بتن با سیمان پرتلند اضافه می شود.

اضافه کردن 5 تا 15 درصد وزن سیمان مصرفی از پودر میکروسیلیس می تواند باعث افزایش 1000 تا 15000 PSI  در مقاومت فشاری، کاهش نفوذ پذیری ، کاهش جدا شدگی ، افزایش مقاومت سایشی و مقاومت در برابر فرآیند ذوب و یخ می گردد. استفاده از میکروسیلیس به منظور بهبود و افزایش دوام و در اولویت دوم افزایش مقاومت صورت می گیرد.

 بتن حاوی میکروسیلیس به عنوان مواد ترمیم کننده در روشهایی که در آن نیاز به افزایش مقاومت سایشی و کاهش نفوذپذیری می باشد، کاربرد دارد. بتن حاوی میکروسیلیس نیازمند عمل آوری کامل می باشد از این رو در صورتی که این امر امکان پذیر و مقدور نباشد نیابد استفاده شود. غیر از یان ، سایر مشخصات آن منطبق با اجرای تعمیر و بازسازی با بتن معمولی می باشد.

میکروسیلیس را به سه شکل می توان در بتن به کار برد :

1 –     پودر میکروسیلیس

2 –     پودر میکروسیلیس مترکم شده خشک و حاوی افزودنی های پودری

3 –     دوغاب میکروسیلیس حاوی افزودنی

به علت اندازه بسیار کوچک پودر میکروسیلیس، استفاده از آن دارای مشکلاتی می باشد. این ذرات ریز در هوا معلق و پخش شده و باعث ایجاد مشکلات تنفسی برای کارگران و دست اندرکاران می شود. استفاده از دوغاب میکروسیلیس آسانتر بوده و مشکلات گرد و غبار را نیز نخواهد داشت ، لذا نیازمند انجام مرحله اضافی اختلاط دوغاب و حل مسائلی مانند انبار داری ، روش حمل و نقل  و اختلاط دوباره پیش از مصرف می باشد.  آب موجود در دوغاب میکروسیلیس باید در طرح اختلاط لحاظ گردد. پودر میکروسیلیس متراکم مناسب ترین حالت برای حمل و نقل و استفاده دارا است. در این حالت، پودر میکروسیلیس متراکم و فشرده بوده و مانند حالت پودر تولید گرو و غبار نمی کنددر این حالت ماده خشک بوده و در عین حال هزینه های اضافی در حمل و نقل ایجاد نمی کند. با توجه به فشرده بودن میکروسیلیس در این حالت به تبع زمان  بیشتری برای پراکندگی کامل و اختلاط مناسب لازم می باشد.

به دلیل تنوع حالات، لازم است پیش از مصرف ، نسبت به آزمایش هر حالت در طرح اختلاط برای حصول اطمینان از تقویت و توسعه خواص بتن مورد نظر ، اقدام نمود.

با اضافه کردن میکروسیلیس به بتن، به علت سطح  بسیار زیاد  ذرات آن، مقدار آب مصرفی مورد نیاز افزایش می یابد.

به منظور به دست آوردن بیشترین دوام و مقاومت بتن لازم است از حالت دوغابی میکروسیلیس استفاده نمود.عملیات ساخت باید بر اساس مشخصات و دستورالعمل صورت گیرد لذا استفاده از دوغاب میکروسیلیس باعث افزایش اسلامپ می شود. دوده سیلیس پیوستگی یا چسبندگی را افزایش می دهد و سبب بروز مشکلاتی در کارایی بتن و نازک کاری برای کاگران بی تجربه در روش های نازک کاری می شود. پودر میکروسیلیس باعث ایجاد یکپارچگی و چسبندگی در بتن شده ، کارایی را کاهش داده و در نتیجه عملیات را برای مجریان بی تجربه بی تجربه در این روش ، مشکل می نماید. این امر از اهمیت زیادی برخودار است که پیش از تبخیر بیش از حد آب و سفت شدن بتن حاوی میکروسیلیس، عملیات جایدهی و نهایی انجام شده و به اتمام رسیده باشد. افزایش اسلامپ ناشی از دوغاب میکروسیلیس با افزایش چسبندگی جبران می گردد. براساس دستورالعمل های تعمیرات سازه های بتنی وجود 4 تا 6 درصد هوا در بتن حاوی میکروسیلیس ضروری می باشد. علاوه براین استفاده از افزودنی های حباب زا باعث بهبود کارایی بتن می گردد.

ترمیم و بازسازی بتن آسیب دیده  و فرسوده سطح سرریزها ، سیفون معکوسها و حوضچه های آرامش نیازمند به کارگیری تکنیکهای ترمیمی ویژه می باشد. تعمیرات در این مکانها علاوه بر نیروهای مخرب معمول ، باید در برابر نیروهای شدید سایشی ناشی از جریان آب و ذرات جامد  معلق در آن نیز مقاوم باشد. مقاومت سایشی و استحکام بالای بتن های حاوی میکروسیلیس ، بتن مذکور انتخابی مناسب برای مواد ترمیمی تعمیر محلهای این چنینی به شمار می آید. با این حال اگر می خواهیم که ترمیم دائمی داشته باشیم باید عوامل اصلی به وجود آورنده آسیبها و تخریبها کاهش یابد.

در اجرای بتن حاوی میکروسیلیس باید از اسلامپهای پایین استفاده نمود. اسلامپ بتن برای سطوح افقی و نسبتا افقی نباید از 2 اینچ تجاوز نماید ، این مقدار برای سایر سطوح 3 اینچ می باشد..(مقدار گفته شده یک اینچ کمتر از اسلامپ بتن حاوی میکروسیلیس کار برده شده برای موارد غیر تعمیراتی می باشد. – نسبت وزنی آب خالص به سیمان (بدون لحاظ آب جذب شده توسط سنگ دانه ها  – نباید بیش از 0.35 باشد. در این بتنها باید از حباب زا بتن به همراه افزودنی کاهنده شدید آب استفاده نمود . صرفا هنگامی می توان از کندگیر کننده های بتن استفاده نمود که فاصله زمانی مابین اختلاط مصالح و جایدهی آنها بسیار طولانی باشد.

الف- آماده سازی: آماده سازی بتن برای ترمیم با استفاده از بتن حاوی میکروسیلیس باید مطابق دستورالعمل مندرج در بخش انجام گیرد.

ب- مواد: تا کنون هیچ مشخصاتی برای اختلاط میکروسیلیس در ASTM ارائه نشده است. مشخصات میکروسیلیس مصرفی در بتن و ملات حاوی میکروسیلیس مورد استفاده در  تعمیرات در  AASHTOM 307-90 آورده شده است.

سایر مواد دیگر از جمله میزان هوای 4 تا 6 درصدی لازم ، منطبق با مشخصات بخش 29 می باشد.

ج- روش اجرا : اختلاط ، حمل و نقل و جایدهی بتن حاوی باید میکروسیلیس باید مطابق با بالاترین روشهای کیفی اجرای بتن معمولی و موارد مشروح در بخش 29 صورت گیرد.

طرح اختلاط بتن حاوی میکروسیلیس صرفا به عنوان یک مرجع و نقطه شروح به حساب می آید. دست یابیبه  نسبت های بهینه بتن حاوی میکروسیلیس نیازمند اجرای مخلوطهای آزمایشی می باشد:

مصالح

مقدار

سیمان پرتلند

679.3 lb/yd3

شن(3/4-in. MSA –

1910.3 lb/yd3

ماسه

1036.2 lb/yd3

آب

169 lb/yd3

دوغاب میکروسیلیس ( 13.3 درصد مواد سیمانی  –

200.6 lb/yd3

کاهنده قوی آب

300 CC

 0.35 =

239.2= ( دوغاب میکروسیلیس  – 0.51 + آب

w/c =

769.5 = ( دوغاب میکروسیلیس  – 0.45+ سیمان

دوغاب میکروسیلیس بر حسب جرم ، شامل 51 درصد آب ، 45 درصد پودر میکروسیلیس و 4 درصد افزودنی مورد نیاز می باشد. مواد افزودنی شامل کاهنده آب و حباب زا می باشد. در طرح اختلاط نمونه افزودنی کاهنده آب مورد نیاز می باشد.

بتن با دوغاب میکروسیلیس با استفاده از تجهیزات و روشهای مرسوم جایدهی و پرداخت می گردد. همان طور که قبل گفته شد جایدهی باید با سرعت و قبل از  اینکه فرآیند سفت شدن رخ دهد انجام گیرد. تراکم باید با استفاده از ویبراتورهای داخلی انجام شود. در ترمیم های بزرگتر برای تراکم می توان از شمشه های ارتعاشی استفاده نمود ، معمولا یک پاس شمشه ارتعاشی سطح نهایی مناسبی برای کار به وجود می آورد. در تعمیرات کوچک می توان از شمشه دستی برای این امر استفاده نمود ( شکل 69). ماله کشی می تواند پس از اجرای شمشه کشی انجام گیرد ولی این امر باید بلافاصله پس از اتمام شمشه کشی صورت گیرد . به جز تعمیرات کوچک، معمولا ماله کشی دستی برای بتن های حاوی میکروسیلیس مناسب نیست زیرا زمان اجرای آن بیش از اندازه به طول می انجامد. پس از قرار دهی بتن حاوی میکروسیلیس آب انداختگی بسیار کم خواهد بود. این موضوع در دماهای بالا، رطوبت پایین یا وزش شدید باد که آب به سرعت از سطح بتن تبخیر می شود، می تواند باعث ایجاد ترکهای جمع شدگی پلاستیک و خشک شدگی گردد. ( به بخش  (( د )) در ذیل مراجعه شود  ). در چنین شرایطی استفاده از تاخیر اندازهای گیرش ضروری می باشد.

مقاله های بتن:  زمان مجاز انتقال و حمل بتن

د- عمل آوری :  جهت کسب تعمیرات موفق و مناسب با بتن حاوی میکروسیلیس ، عمل آوری باید به نحو موثر و درستی صورت گیرد. این موضوع به این دلیل می باشد که آب انداختگی در بتن تازه حاوی میکروسیلیس بسیار کم می باشد. به همین علت است که در صورت استفاده از میکروسیلیس باید مقدار آب و در نتیجه نسبت آب به سیمان مخلوط کم در  باشد. اگر میزان تبخیر آب از سطح بتن حاوی میکروسیلیس بیش از میزان آب انداختگی باشد این امر باعث بروز ترکهای جمع شدگی پلاستیک در سطح بتن می شود. برای جلوگیری از تبخیر آب از سطح بتن باید سریعا از اقداماتی مانند ترکیبات پوشش کیورینگ و عمل اوری بتن ،پوشش بتن تازه با غشاء پلاستیک ، آب پاشی ، غرقاب سازی بتن، افزودنیهای تاخیر انداز گیرش و یا مواد تسریع کننده عمل آوری استفاده کرد. در بتن های معمولی ( بدون سیلیس ) آب انداختگی باعث می شود تا تبخیر در سطح بتن قبل از شروع عمل آوری منجر به بروز ترکهایی که در هنگام استفاده از میکروسیلیس به وجود می آید، نگردد. بهترین زمان برای شروع عمل آوری بتن حاوی دوده سیلیسی ، بلافاصله پس از اتمام بتن ریزی می باشد. عمل آوری موفقیت آمیز بتن ترمیمی حوضچه های آرامش سد ها می تواند بوسیله غرقاب کردن منطقه ترمیمی با بتن حاوی میکروسیلیس بلافاصله بعد از اتمام عملیات ترمیم حاصل شود. با این حال باید تا زمان غرقاب از تبخیر آب ممانعت کرد.  شکل های 69 و 70 نشان دهنده ترمیم سرریز و عمل آوری با استفاده از مواد کیورینگ و اجرای ورق پلی اتیلن بلافاصه بعد از غرقاب و حتی پیش از اتمام کامل ترمیم سطح ( شکل شماره 71 ) می باشد .

شلنگ آب پاش می بایست بالافاصله پس از گیرش اولیه بتن در زیر ورق پلی اتیلن قرار گیرد و این امر تا 14 روز ادامه یابد. تجربه نشان داده که  در ترمیم های با ضخامت پایین یعنی ضخامت ها در حدود 4 تا 6 اینچ،  از این طریق می توان مانع ایجاد ترک های جمع شدگی گردید.

ت ایمنی : توصیه ها و مقرارت ایمنی این بخش نیز مشابه بخش ترمیم با سیمان پرتلند ، به علاوه الزام در نظر گرفتن  تمهیدات ویژه برای جلوگیری از استنشاق گرد و غبار سیلیس، می باشد.. در صورت عدم به کارگیبر تجهیزات لازم و قرار گیری در مسیر باد و یا محل اختلاط،  تنفس زیاد و غلیط گرد و غبار سیلیس توسط کارگران درگیر می تواند باعث ایجاد بیماری های ریوی و تنفسی گردد.

 

 

 

 

 

مجموعه کلینیک فنی و تخصصی بتن ایران ، سعی نموده است با بهره گیری از کارشناس و تجربیات چندین ساله ، فضایی علمی ، مشاوره و مهندسی در زمینه تکنولوژی های روز ، بازرگانی ، مهندسی و مقالات بتن  جهت دسترسی سریع ، آسان و کاربردی مهندسان ، اساتید ، کارفرمایان، کارخانجات بتن آماده ، کارخانجات بتن پیش ساخته و دانشجویان مرتبط با صنعت بتن فراهم آورد. شما می توانید با انتخاب و کلیک بر هریک از مباحث زیر به شرح موضع و کسب اطلاعات مورد نظر از طریق سایت به روز و کاربردی کلینیک فنی و تخصصی بتن ایران دسترسی یابید :

 

افزودنی های بتن چیست ، انواع افزودنی های بتن ، لیست قیمت افزودنی های بتن ، روش مصرف افزودنی های بتن ، بتن ریزی در هوای سرد ، بتن ریزی در هوای گرم ، ترمیم بتن ، انواع روش های ترمیم بتن ، ترمیم بتن ترک خورده ، بتن گوگردی ، ترمیم کننده بتن ، چسب بتن چیست ، انواع چسب بتن ، چسب اپوکسی بتن چیست ، چسب های آب بندی بتن ، روان کننده بتن چیست ، انواع فوق روان کننده بتن ، قیمت انواع چسب بتن ، لیست قیمت چسب های بتن ، انواع روش کیورینگ بتن ، مواد کیورینگ بتن ، لیست قیمت کیورینگ بتن ، آب بندی بتن چیست ، انوع روش های آب بندی بتن ، آب بندی بتن به روش تزریق رزین پلی یورتان ، ماستیک پلی یورتان چیست ، لیست قیمت ماستیک های پلی یورتان ، ماستیک های سرد اجرا ، ماستیک های گرم اجرا ، ترمیم بتن یخ زده ، راهنمای طرح اختلاط بتن ،طرح مخلوط بتن چیست ، طرح اختلاط بتن سبک ، کرگیری بتن چیست ، آزمایش التراسونیک بتن ، آزمایش های غیرمخرب بتن ، انواع آزمایش های غیرمخرب بتن ، اسکن میلگرد و آرماتور، کاشت آرماتور در بتن چیست ، آزمایش گالواپالس چیست ، چسب کاشت آرماتور هیلتی ، خمیر کاشت بولت چیست ، لیست قیمت خمیر کاشت آرماتور و بولت ، روش اجرای گروت ریزی ، واتراستاپ بتن چیست ، انواع واتراستاپ بتن ، انتخاب واتراستاپ بتن ، واتراستاپ بنتونیتی ، واتراستاپ های هیدورفیلی چیست ، روش ترمیم بتن های ترک خورده ، سوپر روان کننده بتن ، لیست قیمت واتراستاپ بتن ، رنگ بتن ، بتن خودتراکم ، طرح اختلاط بتن خودتراکم ، بتن غلطکی چیست ، شرکت سیکا ، روش اجرای بتن غلطکی یا RCC ، آزمایش های بتن خود تراکم، روش آب بندی مخازن بتنی ، انواع افزودنی های بتن شرکت فسروک ، مواد افزودنی بتن شرکت آبادگران ،لیست قیمت واتراستاپ های هیدروفیلی ، کف پوش اپوکسی ، فاصله نگهدار یا اسپیسر بتن ، انواع گروت های شرکت آبادگران ، کف پوش پلی یورتان ، میکروسیلیس ، فوق روان کننده بتن ، ژل میکروسیلیس ، میکروسیلیس چیست، لیست قیمت ژل میکروسیلیس ،  اسپیسر بتن چیست ، روغن قالب چیست ، روش مقاوم سازی ساختمان ، مقاوم سازی ساختمان و ساز های بتنی با الیاف FRP ، گروت چیست ، گروت اپوکسی چیست ، لیست قیمت انواع گروت اپوکسی، الیاف پلی پروپیلن چیست ،پرداخت سطح بتن چیست ، بتن حجیم چیست ، روش ساخت بتن حجیم ، ترمیم ترک های بتن ، مقاوم سازی بتن ، خوردگی بتن در سواحل خلیج فارس ، التراسونیک بتن چیست بتن ترمی ، بتن پلیمری چیست،  بتن ریزی زیر تراز آب ، بتن گوگردی ، طرح اختلاط بتن گوگردی ، بتن پلیمری ، آزمایش هافسل بتن چیست ،روش انجام آزمایش پتانسیل خوردگی ، ابرروان کننده بتن چیست ، سوپر روان کننده بتن چیست ، میزان مصرف روان کننده بتن ، روش آب بندی استخر ، اسلامپ بتن چیست ، میزان روانی مجاز بتن ، زمان بازکردن قالب های بتن پس از بتن ریزی ، زمان حمل مجاز بتن ، روش ساخت و اجرای بتن در کارگاه ، عیار بتن چیست ، روش مصرف الیاف بتن PP ، بتن مگر چیست ، پوشش فایبرگلاس چیست ، انواع بتن های خاص ، بتن خاص چیست ، مواد آب بندی بتن ، آب بندی سازه های بتنی ، حداکثر زمان حمل بتن ، قالب لغزنده بتن ، بتن آماده ، گروت ساختمانی ، بتن پیش ساخته، عوامل موثر در کیفیت بتن آماده ، ضدیخ بتن ، انواع ضد یخ بتن ، قالب بندی بتن چیست ، روش قالب بندی بتن ، روش بتن ریزی خاص ، انواع مواد آب بندی سازه های بتنی ، روش های تراکم بتن ، روش های حمل بتن، روش های مقاوم سازی بتن ، مقاوم سازی بتن ، ضوابط پذیرش بتن کم مقاومت ، روش پرداخت سطح بتن ، انواع کف پوش های صنعتی بتن ، پوشش های ضد حریق ، فایرپروف بتن چیست ، فلای اش چیست ، روش اجرای آب بندی استخر ، نانو سیلیس چیست ، روش ترمیم بتن کرمو ، بتن اکسپوز چیست ، روش ساخت بتن اکسپوز ، ترمیم بتن اکسپوز ، افزودنی حباب زا چیست ، افزودنی دیرگیر بتن چیست ، افزودنی زودگیر بتن چیست ، منبسط کننده بتن چیست ، پنترون چیست ، پنکریت چیست ، پوشش نفوذگر چیست ، فایبرگلاس چیست ، پوشش آب بندی الاستومری چیست ، روش آب بندی با پوشش سوپر الاستومری ، درز اجرایی بتن چیست ، لیست قیمت افزودنی های بتن،  ترمیم کننده ویژه بتن، مصالح ترمیم بتن، روان ساز بتن ، جلوگیری از کرمو شدن بتن ،رنگ نمای بتن ، سوپر روان کننده بتن ، حداقل زمان کیورینگ و عمل آوری بتن ،  کیورینگ بتن با بخار ، دلیل جداشدگی بتن ، تست التراسونیک بتن چیست ، لیست قیمت گروت های شرکت فارس ایران ، لیست قیمت انواع گروت ، روش اجرای پوشش ضد حریق یا فایرپروف ،

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp

ثبت نام / ورود