دستورالعمل آب بندی بتن
کلینیک بتن ایران
کـلینیــــک بتـــــــن ایران ، هلدینـــــگ تولـــــــــیدی ، مــــــهندسی ، بـــــــازرگانی و آموزشـــــی بتــن کشور
ساعات کاری

شنبه - پنجشنبه ۸:۰۰ - ۱۸:۰۰

Search

آزمایش بتن در برابر یخ زدگی+++

تماس برای مشاوره؟

متخصصین و کارشناسان کلینیک بتن ایران آماده پاسخگویی به سوالات شما می باشند.

فهرست

آزمایش بتن در برابر یخ زدگی

آزمایش های یخبندان و آب شدگی

این آزمایش ها به دو صورت در استانداردها وجود دارد:

                – یخبندان و آب شدگی پی در پی در حالت اشباع در آب یا هوا و کنترل کاهش وزن، کاهش مقاومت، افزایش حجم و کاهش مدول ارتجاعی دینامیکی مانند ASTM C666

                – یخبندان و آب شدگی پی در پی در مجاورت آب نمک یا نمک های یخ زدا و کنترل پوسته شدن سطح بتن و کاهش وزن آن مانند ASTM C1262، ASTM C672 و EN 1340

به هرحال این آزمایش ها عمدتا در سنین کم 28 تا 90 روزه بر روی بتن ها در آزمایشگاه انجام می شود و مدت زمان زیادی بطول می انجامد.

امروزه در آزمایش های یخبندان در حالت اشباع مانند ASTM C666 از پارامتر کاهش مدول ارتجاعی دینامیکی استفاده می شود. پس از تعداد معینی سیکل یخبندان، درصد مدول ارتجاعی دینامیکی اولیه بدست می آید.  حداقل درصد قابل قبول مدول ارتجاعی دینامیکی اولیه، یک ملاک یا ضابطه تلقی می شود. مثلا بتنی با دوام تلقی می گردد که پس از 300 سیکل یخبندان و آب شدگی مکرر، حداقل 60 و یا 80 درصد مدول ارتجاعی دینامیکی را دارا باشد.

در مواردی تعداد سیکل های یخبندانی را که مدول ارتجاعی دینامیکی را به 60 درصد مقدار اولیه می رساند مشخص می گردد. بدیهی است در این حالت باید حداقل تعداد سیکل های یخبندان مورد نظر به عنوان یک معیار اعلام گردد.

در آزمایش های یخبندان و آب شدگی پی در پی در معرض مواد یخ زدا معمولا درصد وزن بتن پوسته شده پس از تعداد معینی سیکل یخبندان بدست می آید. با محدود کردن میزان مواد پوسته شده، معیاری ارائه می گردد. به عنوان مثال در ASTM C1372 پس از 100سیکل خاص یخبندان در آزمایش ASTM C1262 نباید از 1درصد وزن اولیه بیشتر شود.

هرچند در این آزمایش نیز می توان تعداد سیکل یخبندان برای دستیابی به درصد خاصی از پوسته شدن را به عنوان یک معیار برگزید، اما این امر سابقه چندانی ندارد.

برای مثال در EN1340 برای جداول بتنی پیش ساخته مقدار مواد پوسته شده نباید از kg/m3 1 پس از 28 سیکل خاص یخبندان در حالی که محلول نمک طعام 3درصد بر روی آن ریخته شده است، بیشتر باشد.

در ASTM C672 معمولا پس از 50 سیکل یخبندان خاص در معرض مواد یخ زدا (محلول کلرید کلسیم 4 درصد) که روی قطعه ریخته می شود و درجه تخریب سطح پس از 5، 10، 15، 25 و 50 سیکل گزارش می شود که معیار درجه تخریب ارائه می شود.

به هر حال باید دانست که در همه انواع آزمایش یخبندان و آب شدگی مکرر در برابر آب یا نمک های یخ زدا، شرایط آزمایش با واقعیت موجود تطابق ندارد اما به ناچار از این آزمایش ها و معیارهای ارزیابی آن استفاده می شود.

در ASTM C1262 که برای قطعات پیش ساخته بتنی و برخی قطعات بنایی بکار می رود و آب یا آب نمک 3درصد (بسته به نیاز) در مجاورت قسمت تحتانی قطعه ریخته می شود و معمولا سیکل های خاص یخبندان اعمال می گردد و درصد کاهش وزن بدست می آید. با توجه به معیار خاص کاهش وزن در برابر تعداد خاصی سیکل یخبندان کیفیت دوامی قطعه کنترل می شود.

 

 

 

آزمایشگاه بتن

آزمايشگاه بتن به افراد کمک می کند تا مطالب مختلفی نظير نحوه ساخت بتن مناسب ، چگونگی رسيدن به مقاومت دلخواه ، مبارزه با شرايط خورنده ، ساخت بتن .با دوام و … را مورد بررسی قرار دهند آزمایشگاه بتن برای کنترل بتن استفاده می گردد و معمولا از هر روز یک سری نمونه می گیرند و نمونه هایی که داخل ایران مورد استفاده است و بیشتر کاربرد دارد، قالب های 15.15.15 است.

عناوین:

• شرح آزمایشگاه بتن

• گزارشات آزمایشگاه های بتن و مصالح ساختمانی

مقاله های بتن:  طرح اختلاط بتن 400

• تجهیزات آزمایشگاه بتن

• آزمایشات بتن

شرح آزمایشگاه بتن:

درمهندسی ساختمان برای طراحی سازه(سازه بتنی) نياز است بدانيم که رفتار اجزای ساختمان تحت بارهايی که در اثر وزن خود آن، زلزله و ديگر عوامل محيطی به آن وارد می شود، چيست. همچنین بايد مشخص شود مصالحی که اين اجزا (يعنی تيرها و ستون ها و مانند آن) از آن ساخته می شوند چقدر تحمل بار دارند.

بتن یکی از مصالح اصلی در ساخت انواع بناهای مختلف می باشد که هم اکنون بسیاری از ساختمان های کشور با اسکلت بتنی ساخته می شوند .سیمان و ماسه از جمله مواد اصلی در ساخت بتن می باشند، که این مواد بر اساس استانداردهای مرجع ارزیابی و کنترل می شوند. اما نکته اساسی این است که با داشتن سیمان و ماسه استاندارد حتماً بتن استاندارد نخواهیم داشت و مراحل عمل آوری این محصول بسیار حائز اهمیت است.آزمايشگاه بتن به افراد کمک می کند تا مطالب مختلفی نظير نحوه ساخت بتن مناسب ، چگونگی رسيدن به مقاومت دلخواه ، مبارزه با شرايط خورنده ، ساخت بتن با دوام و … را مورد بررسی قرار دهند.با توجه به این مطالب راه اندازیآزمايشگاه بتن امری ضروری می باشد. آزمایشگاه بتن برای کنترل بتن استفاده می گردد و معمولا از هر روز یک سری نمونه می گیرند و نمونه هایی که داخل ایران مورد استفاده است و بیشتر کاربرد دارد، قالب های 15.15.15 است که آنها را سر لایه بتن می ریزند و هر لایه را بین 15 تا 25 ضربه می کوبند و روز بعد آن را باز می کنند و در استخر آب قرار می دهند و مدت زمان ماندن آنها داخل استخر آب 7و14و28 روز است و سپس آنها را می شکنند و برای هر رده بتن یک رنج مقاومت وجود دارد و این نمونه های شکسته شده معادل بتنی است که سر ساختمان استفاده می شود بعد از شکستن باید نتایجی را که مد نظر است حاصل شود و اگر بدست نیاید جلو گیری به عمل می آید و بعد می توان مثلا سیمان آن را کم یا زیاد کرد و یا شن و ماسه را تا دیگر معیوب نباشد وقتی قالب ها را شکستند آنها را بر روی جکی که در آزمایشگاه وجود دارد، می گذارند و سپس آن را تقسیم بر 100 می کنند تا مقاومتش بدست بیاید که 7و28روز آن خیلی مهم است.

گزارشات آزمایشگاه های بتن و مصالح ساختمانی:

تعيين وزن مخصو ص سيمان

دانه بندي خاك

درصد جذب آب

تعيين وزن مخصوص ظاهري به روش پيكنومتر

تعيين وزن مخصوص ظاهري به روش دونگان

محاسبه وزن واحد حجم مصالح

طرح اختلاط بتن

دانه بندي مصالح

تعيين وزن مخصوص

نمونه برداري از مصالح

درصدجذب رطوبت سطحي

هم ارزی (ارزش ماسه ای SE)

وزن مخصوص توده اي

درصد جذب آب

طرح اختلاط بتن

طرح اختلاط بتن و آزمایشهای کششی ، فشاری وخمشی

هیدرومتری

تعیین مقاومت سائیدگی مصالح سنگی درشت دانه بوسیله سایش و ضربه در دستگاه لس آنجلس

تجهیزات آزمایشگاه بتن :

ترازوی دیجیتال؛کاربرد عمومی

ترازوی ارشمیدس؛جهت توزین وزن مصالح درون آب

مخلوط کن بتن؛جهت اختلاط در حجم 30 لیتر

دستگاه بلین؛جهت تعیین نرمی سیمان با استفاده از دستگاه نفوذپذیری هوا

میز ویبره؛جهت تراکم نمونه های بتنی

دستگاه اندازه گیری هوای بتن؛جهت اندازه گیری مقدار هوای موجود در بتن تازه

دستگاه پرس(جک فشاری) ؛جهت تعیین مقاومت فشاری بتن

اسلامپ؛جهت تعیین کارایی بتن تازه

آزمایشات بتن:

آزمایش تعیین زمان گیرش سیمان هیدرولیکی تویط سوزن و یکات

آزمایش استاندارد برای تعیین جرم حجمی سیمان

آزمایش استاندارد برای غلظت نرمال سیمان هیدرولیکی

آزمایش استاندارد جهت تعیین مقاومت کششی ملات سیمان

آزمایش استاندارد جهت تعیین مقاومت خمشی ملات سیمان هیدرولیکی

آزمایش استاندارد برای تعیین نرمی سیمان پرتلند با استفاده از دستگاه نفوذپذیری هوا

آزمایش استاندارد برای دانه بندی مصالح سنگی ریزدانه و درشت دانه به وسیله الک

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp

ثبت نام / ورود