دستورالعمل آب بندی بتن
کلینیک بتن ایران
کـلینیــــک بتـــــــن ایران ، هلدینـــــگ تولـــــــــیدی ، مــــــهندسی ، بـــــــازرگانی و آموزشـــــی بتــن کشور
ساعات کاری

شنبه - پنجشنبه ۸:۰۰ - ۱۸:۰۰

Search

پوشش آب بند دوجزئی بتن Sika Top seal -107

تماس برای مشاوره؟

متخصصین و کارشناسان کلینیک بتن ایران آماده پاسخگویی به سوالات شما می باشند.

فهرست

پوشش آب بند دوجزئی بتن Sika Top seal -107 – سیمان پلیمری دو جزئی ضد آب و رطوبت

پوشش آب بند دوجزئی بتن Sika Top seal -107 – سیمان پلیمری دو جزئی ضد آب و رطوبت

 

پوشش دوجزئی آب بند کننده بتن جهت آب بندی مخازن ،تصفیه خانه ، کولینگ تاورها ، کلاریفایرها و …

 

شرکت سیکا ( Sika )

شرکت سیکا یکی از بزرگترین شرکت های پیش رو در عرصه تولید و ارائه انواع افزودنی های بتن و مواد شیمیایی ساختمان در سطح جهان می باشد. Sika  همواره یکی از شرکت های تاثیر گذار در عرصه تولید جدید ترین محصولات کاربردی  در صنعت بتن به شمار آمده و می آید. شرکت سیکا Sika که دپارتمان مرکزی آن در کشور سویس می باشد در کشور های مختلف از جمله ایران کارخانجاتی تحت لیسانس دارد. این شرکت طیف زیادی از محصولات شیمیایی ساختمان را در سبد تولیدی خود منطبق با آخرین استاندارد های جهانی دارد . از همین رو شرکت سیکا همواره جایگاهی رفیع و شاخص در بزرگترین پروژه های جهانی داشته و و همواره یکی از گزینه های مطرح در نگاه متخصصین و شرکت ها و پروژه های بزرگ به شمار می آید.

شرکت کلینیک فنی و تخصصی بتن ایران  ارائه کننده محصولات برند سیکا Sika در ایران می باشد. شرکت کلینیک فنی و تخصصی بتن ایران با بیش از سی سال حضور در عرصه پروژه های عمرانی و صنعت بتن کشور جایگاهی ممتاز در پروزه های بزرگ ایران اسلامی داشته و دارد. اعتقاد به ارائه محصولاتی با کیفیت و براساس آخرین تکنولوزی های روز دنیا همواره سرلوحه مدیران و کارشناسان این مجموعه می باشد. از این رو شرکت کلینیک بتن ایران  همواره شرکتی خوشنام در این عرصه در بین متخصصین به شمار می آید.

افزودنی ها ی بتن و محصولات شرکت سیکا (Sika)  به شرح ذیل می باشد :

افزودنی های  بتن شرکت سیکا (Sika): انواع افزودنی های بتن ، فوق روان کننده های نفتالینی و پلی کربوکسیلاتی بتن ، روان کننده های بتن ، زودگیر کننده های بتن ، دیرگیر کننده های بتن ، منبسط کننده های بتن ، افزودنی های آب بندی کننده بتن ، هوازا یا حباب زا های بتن ، روان کننده های پمپاژ بتن، ژل میکروسیلیس .

انواع ملات ها و گروت های شرکت سیکا (Sika): انواع گروت های پایه سیمانی ، گروت G2 ، گروت اپوکسی ، گروت سه جزئی و دو جزئی ، گروت G3

انواع ملات های ترمیم کننده بتن شرکت سیکا (Sika): انواع ملات های ترمیم کننده بتن بدون انقباض ، ملات های ترمیم کننده بتن ریز دانه و درشت دانه، رزین تزریق اپوکسی ویژه ترمیم بتن

انواع پوشش های محافتظی و مواد آب بندی و واترپروف شرکت سیکا (Sika)  :  انواع مواد آب بند پلیمری ، آنی گیر بتن ، نفوذگر بتن ، پوشش آب بند نانو ، پوشش محافظتی و آب بند اپوکسی بتن ، انواع رزین تزریقی پلی یورتان تک جزئی و دو جزئی، پرایمر قیری.

انواع چسب های بتن و آرماتور شرکت سیکا (Sika)چسب بتن آب بند ، چسب اپوکسی بتن ، چسب اتصال بتن قدیم به جدید، چسب بتن ترمیم بتن ، چسب کاشت آرماتور ، میلگرد و بولت اپوکسی ، چسب کاشت آرماتور و میلگرد دو جزئی و سه جزئی .

انواع درزبند و ماستیک های شرکت سیکا (Sika)  : انواع ماستیک های پایه قیری سرد اجرا و گرم اجرا ، ماستیک پلی یورتان ، ماستیک مقاوم در برابر مواد نفتی.

انواع واتراستاپ های بتن شرکت سیکا (Sika): انواع واتراستاپ های تخت و حفره دار ، واتراستاپ های PVC و واتراستاپ های منبسط شونده بنتونیتی ، واتراستاپ های دیواری و کف خواب .واتراستاپ بتن با عرض های مختلف و ضخامت های مختلف .

انواع کف پوش های اپوکسی و پلی یورتان شرکت سیکا (Sika) : انواع کف پوش های آنتی استاتیک اپوکسی ، کف پوش اپوکسی ، کف پوش پلی یورتان ، پرایمر ، ماستیک اپوکسی

انواع رنگ های نمای شرکت سیکا (Sika) : انواع رنگ های ساختمانی و بتن بر پایه اکرلیک و پلی یورتان

انواع کیورینگ و مواد عمل آوری شرکت سیکا (Sika) : انواع مواد عمل آوری و کیورینگ بتن

آب بندی  سازه های بتن چیست ؟ سازه های بتنی از سه منظر دوام ، بهره برداری و زیبایی نیازمند آب بندی می باشند. آب بندی سازه های بتنی گویای لحاظ تمهیدات لازم برای جلوگیری از نفوذ یا عبور آب یا سایر مایعات از مقطع بتن می باشد.روش های مختلفی برای آب بندی بتن وجود دارد.سه روش عمده آب بندی سازه های بتنی ، آب بندی در حین ساخت ، آب بندی به روش پوشش های سطحی یا نفوذگر ، آب بندیبه روش تزریق می باشد.

باید توجه داشت که آب بندی بتن در بسیاری از مواقع با وجود اینکه ما شاهده ورود آب از قسمتی و خروج آن از سمتی دیگر نیستیم به لحاظ دوام سازه دارای اهمیت بالایی می باشد.

بدیهی است که مطمئن ترین روش و کارآمد ترین روش همواره آب بندی سازه های بتنی با به کارگیری تمهیدات در حین ساخت می باشد. این امر می توان با استفاده از کاهش نفوذپذیری بتن ، استفاده از افزودنی های بتن آب بند کننده و نصب واتراستاپ آب بند کننده بتن یا استفاده از پوشش های آب بندی در جهت فشار مثبت تحقق یابد.

اما متاسفانه با این وجود در بسیاری از مواقع مشاهده می شود به دلایل اقتصادی و یا عدم آگاهی کافی سازندگان و تصمیم گیران این سیستم آب بندی در سازه های بتنی صورت نمی گیرد.

لذا در این صورت در گام دوم می توان برای آب بندی بتن از یکی از دو روش رایج آب بندی سازه های بتنی یعنی آب بندی به روش تزریق رزین های پلی یورتان و اپوکسی و یا روش آب بندی با استفاده از انواع پوشش های آب بندی استفاده کرد. لازم به ذکر است که پوشش های آب بندی دارای گون های مختلفی می باشند که هر یک متناسب با شرایط بهره برداری و محدودیت های مالی و اجرایی، انتخاب و قابل استفاده می باشند.لذا آنچه در این بین می تواند در انتخاب روش آب بندی بتن مورد توجه باشد لحاظ حداکثر دوام آب بندی سازه های بتنی می باشد.

از جمله انواع پوشش های آب بندی بتن می توان به موارد ذیل اشاره کرد :

پوشش آب بندی کننده نفوذگر و کریستال شونده بتن

پوشش آب بند کننده  پلیمری سیمانی دو جزئی بتن

پوشش آب بند کننده پلی یورتان و اپوکسی بتن

پوشش آب بند کننده پلی یروتان بتن

پوشش آب بند کننده اکرولیکی بتن

پوشش آب کننده سیلوکسان بتن

و سایر انواع پوشش های آب بندی بتن

از مزایای استفاده از آب بندی به روش تزریق رزین پلی یورتان و اپوکسی می توان به امکان از اجرای آب بندی در فاشر مثبت و منفی ، حداکثر دوام سازه بتنی به علت جلوگیری از ورود آب به سازه و سرعت بالای اجرا می باشد. از مشکلات عمده این روش آب بندی بتن ، تخصص بالای مورد نیاز ، نیاز به تجهیزات خاص و گرانقیمت مورد نیاز و قیمت گرانتر این روش آب بندی بتن می باشد.

اين شركت عمليات آب بندي سازه هاي بتني را به دو روش موجود در جهان و ايران يعني آب بندی بتن به روش عايق سطحی و

روش آب بندی بتن به روش تزريق رزين پلی یورتان و اپوکسی انجام مي دهد :

آب بندی بتن به روش عايق سطحي  :

اين روش  آب بندی بتن بر مبناي ايجاد لايه نفوذ ناپذير در سطح بتن شكل گرفته است كه در حال حاضر بسته به شرایط  سازه و

بهره برداری از سازه با استفاده از مواد های آب بندی بتن با پایه ها ی مختلف و تولیدی شرکتهای معتبر جهانی مانند انجام می

شود.

روش آب بندی بتن با استفاده از تزريق رزين پلی یورتان و اپوکسی:

اين روش آب بندی بتن بر مبناي تزريق رزين هاي پلی یورتان و اپوکسی یک جزئی و دوجزئی با پمپ مخصوص تزريق در محلهاي نفوذ آب

می باشد که باعث آب بندي جسم بتن از داخل و عمق بتن مي گردد.

لازم به ذكر است كه روش پيشنهادي اين شركت برای آب بندی سازه های بتنی  همواره آب بندي بتن  به روش تزريق مي باشد .

در حال حاضر اين شركت به عنوان یکی از معدود شرکتهای دارای تجهیزات تخصصی ، تجربه و توانمندی در زمینه آب بندی بتن با

استفاده از تزریق رزین پلی یورتان و اپوکسی می باشد.

مزاياي عمده آب بندي بتن به روش تزريق  زرین های پلی یورتان و اپوکسی:

آب بندي جسم بتن و عدم ورود آب به درون  بتن و جلوگيري از اثرات مخرب ورود آب به بتن  مانند خوردگی و …

امكان آب بندي بتن از هر دو سمت سازه ( آب بندی بتن در فشار مثبت و فشار منفی )

امكان آب بندي  بتن در محلهاي با دبي آب بالا

مقاومت اين روش آب بندي بتن در برابر فشار معكوس آب

عمر طولاني اين روش آب بندي بتن

امكان آب بندي تركهای بتن با ابعاد مختلف

امكان آب بندي بتن در محيط هاي مرطوب و سازه های در حال بهره برداری

سرعت بالاي اجرايي عمليات مورد نظر آب بندي بتن

مقاله های بتن:  رزین سمنت پلاست ( رزین سنگ مصنوعی )

قطعات بتنی فونداسیون ها ، مخازن نگهداری آب آشامیدنی ، آب های صنعتی و کشاورزی ، فاضلاب های شهری و صنعتی ، سازه های زیر زمینی و سازه های زیرزمینی و سازه های در معرض رطوبت جوی زیاد ، همگی نیازمند استفاده از محصولی مناسب برای آب بندی می باشند .
امروزه بسته به نوع سازه ، نیاز های متفاوتی در مورد آب بندی مطرح می شود . قابل اعتماد بودن ، دوام طولانی و یا مقاومت در برابر انواع تنش های وارده مکانیکی و پایداری شیمیایی .
این چالش وقتی پررنگ تر می شود که به مسایل زیست محیطی نیز توجه کنیم چرا که در برخی از موارد نفوذ مایعات شیمیایی و آب های آلوده به خاک و یا آب باعث آلوده شدن آن ها می شود .
در مواردی کارکرد صحیح یک سازه اثرات مستقیم و یا غیر مستقیم در جامعه و مسایل اقتصادی دارد . از این رو در سال های اخیر و در پی پیشرفت های علمی جامعه جهانی روش های مدرنی به وجود آمده که صنعت آب بندی را دچار تحولی بزرگ نموده است از جمله این محصولات می توان به پودرهای آب بند کننده مورد استفاده در طرح اختلاط بتن ، ملات های آب بند برای بتن های اجرا شده ، ملات های زود گیر جهت بند آوردن نشت آب ، ملات های نفوذگر جهت مقابله با فشار های منفی و مواد آب بند تزریقی جهت کمک به آب بندی تونل ها ، درز های اجرایی ، استحکام خاک در مناطق دریایی و آب بندی ترک های مویی در سازه ها اشاره نمود .
طیف گسترده این محصولات و طراحی متفاوت و کاربردی آن ها به گونه ایست که شرکت مهندسی بتن پلیمر برنا می تواند بسته به نیاز کارفرمایان محترم مشکلات پروژه را مرتفع کند .

انواع محصولات آب بندی شرکت مهندسی بتن کلینیک فنی و تخصصی بتن ایران :

  1. مواد افزودنی آب بند جهت بتن تازه
  2. واد آب بندی جهت فشار های مثبت و منفی ( سیمانی پلیمری )
  3. مواد آب بندی نفوذگر
  4. مواد آب بندی بر پایه اکریلیک
  5. مواد آب بندی آنی گیر
  6. واتر استاپ P.V.C
  7. انواع مواد درزگیر پلی اورتان جهت آب بندی درز های اجرایی
  8. انواع مواد آب بندی بر پایه تار و اپوکسی

آب بندی انواع سازه های بتنی

یکی از مواردی که در سازه‌های بتنی در مجاورت دائم یا غیر دائم با آب یا مواد شیمیایی بسیار اهمیت دارد، آب‌ بندی این سازه‌ها است. دپارتمان بخش آب بندی سازه‌های بتنی شرکت کلینیک فنی و تخصصی بتن ایران ، با سوابق ارزشمند، توانمندی بالا و استفاده از مصالح و تجهیزات تخصصی به روشهای زیر راهکارهای آب بندی را ارائه می‌کند:

آب بندی در حین ساخت

این روش با استفاده از مواد افزودنی مناسب و قرار دادن واتراستاپ در درزهای اجرایی یا انبساطی و رعایت نکات مهم اجرایی انجام می‌گردد.

آب بندی به روش تزریق رزین پلی‌یورتان (Polyurethane)

پلی‌یورتان‌ها پلیمرهایی هستند که دارای پیوند یورتانی بوده و از طریق واکنش افزایشی بین یک گروه ایزوسیانات و یک ترکیب دارای هیدروژن فعال مثل گروه هیدروکسیل شکل می‌گیرند. مهمترین ویژگی این گروه از پلیمرها این است که پس از واکنش ساخناری پایدار بوجود می‌آید. در این روش آب بندی بتن، رزین‌های پلی‌یورتان یک جزئی یا دو جزئی با پمپ مخصوص تزریق در محل‌های نفوذ آب تزریق می‌شوند و باعث آب ‌بندی جسم بتن از داخل و عمق می‌گردد.

مزایای آب بندی به روش تزریق پلی یورتان:

– آب بندی جسم بتن و عدم ورود آب به درون بتن و جلوگیری از اثرات مخرب ورود آب به بتن مانند خوردگی…

– امکان آب بندی از هر دو سمت سازه (آب بندی در فشار مثبت و منفی)

– امکان آب بندی در محلهایی با دبی آب بالا

– مقاومت در برابر فشار معکوس آب

– امکان آب بندی ترکهای بتن با ابعاد مختلف

– پلی یورتان دارای کارکردهای گوناگونی از جمله کفپوش های صنعتی، پوشش های محافظتی، فوم ها، بتونه و ماستیک است.

کفپوش های پلی یورتان :

با مقاومت‌های مکانیکی، شیمیایی و سایشی مطلوب جهت اجرا در کارخانجات صنعتی، ورزشگاه ها، محیط‌های دارای لرزش و نیز محیط‌هایی که در معرض اشعه ماوراء بنفش (UV) قرار دارد مورد استفاده قرار می گیرد.

پوشش‌های محافظتی پلی یورتان :

پوشش‌های محافظتی پلی یورتان با قابلیت اجرا در ضخامت‌های مختلف بر حسب نوع کاربری سطوح مورد نظر و همچنین دارا بودن خواص مطلوب فیزیکی و بهداشتی و از همه مهمتر مقاوم در برابر اشعه UV خورشید، مناسب برای پوشش مخازن آب آشامیدنی ، لوله‌ها و اتصالات، سطوح لوله های بتنی انتقال آب قابل ارائه می‌باشد.

آب بندی با استفاده از روش های عایق سطحی

این روش آب بندی بتن بر مبنای ایجاد لایه نفوذ ناپذیر به روش لاینینگ در سطح بتن صورت می‌گیرد. بسته به شرایط  سازه و عملکرد مورد انتظار از سیستم مورد بهره‌برداری، این شرکت از مواد آب بندی بتن با پایه‌های مختلف تولیدی شرکتهای معتبر جهانی استفاده می‌کند. این روش برای آب‌بندی تصفیه‌خانه‌های آب و فاضلاب، مخازن ذخیره مایعات، تونل‌ها و منهول‌ها، کانالهای انتقال مایعات، استخرهای چربی گیر کارخانه های صنعتی، پتروشیمی و پالایشگاه ها، کاربرد فرآوانی دارد.

پکرگذاری و تزریق اپوکسی و پلی یورتان به بتن

سیستم های تزریق اپوکسی به بتن

ترك های موجود در بتن با توجه به اهميت سازه و علل وقوع آن ها دسته بندی و تعمیر و بازسازی نمود. تزریق رزین اپوکسی تحت فشار (Concrete Resin Injection Systems) و پکر گذاری به منظور جوش دادن عضو بتنی گسیخته شده در اثر ترك خوردگی، از جمله روشهای مقاوم سازی کاربردی می‌باشد. اپوکسی تزریقی خلل ها و ترک های بتن را پر کرده و همچنین مانند سد پوشش محافظ از ورود آب به داخل سطوح جلوگیری می‌نماید.

رزینهای اپوکسی مورد استفاده در سیستمهای تزریق به بتن از اختلاط دو جزء رزین سخت شده (SET) و جزء عمل آورنده (Curing Agents)  یا سخت کننده (Hardeners) حاصل می‌شود. رزین تزریقی ویژگیهای چسبندگی بسیار عالی، مقاومت شیمیایی در برابر اسیدها، افت کم، زود سخت شونده (زمان عمل آوری پائین) و مقاوم در برابر رطوبت دارند.

مراحل پر کردن ترک های بتن توسط تزریق اپوکسی عبارتست از:

1) تمیز نمودن سطوح ترکهای موجود با استفاده از مواد شیمیایی مخصوص و نصب روزنه های تزریق در فواصل مشخص

2) درز بندی سطوح ترک توسط چسبهای ویژه بمنظور تحمل فشار ناشی از تزریق تا امکان نفوذ رزین اپوکسی فراهم شود.

3) تزریق رزین اپوکسی مخصوص (با چسبندگی کم و  زمان گیرش مناسب و تنظیم شده) توسط پمپهای ویژه از پایین ترین روزنه

4) به محض ریزش رزین از روزنه تزریق بعدی، شیر روزنه بسته می‌شود و از روزنه بعدی ادامه عملیات تزریق انجام می‌شود. فشار اولیه تزریق معمولا 25 اتمسفر می‌باشد که در طی اجرای تزریق به تدریج فشار افزایش داده می‌شود.

5) به منظور بررسی و اطمینان از تزریق صورت گرفته و میزان نفوذ رزین اپوکسی در بتن، مغزه گیری از ترکها صورت می‌گیرد. همچنین می‌توان نمونه های بدست آمده را با استفاده از جک بارگذاری شکست و صفحه شکست مغزه را بررسی کرد.

تزریق پلی یورتان دو جزئی

آبریزش LEAKAGE آب در بتن‌هایی که تحت فشار آب می‌باشند (نظیر آب بندی تونلها ، تاسیسات بتنی زیر دریایی، چاله آسانسورها و … ) توسط تزریق پلی یورتان دو جزئی قابل ترمیم و آب بندی می‌باشد. پلی یورتان در ترکیب با آب واکنش نشان داده و حدودا 10 تا 15 برابر متوم می‌شود. بدین ترتیب کلیه درزها، خلل ها و ترکهای داخل بتن پر می‌شود. این محصول توسط پمپ مخصوص توسط اکیپ مجرب شرکت جهت آب بندی فشار منفی آب در بتن تزریق می‌شود.

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp

ثبت نام / ورود