دستورالعمل آب بندی بتن
کلینیک بتن ایران
کـلینیــــک بتـــــــن ایران ، هلدینـــــگ تولـــــــــیدی ، مــــــهندسی ، بـــــــازرگانی و آموزشـــــی بتــن کشور
ساعات کاری

شنبه - پنجشنبه ۸:۰۰ - ۱۸:۰۰

Search

تست ، آزمایش یا آزمون های غیر مخرب بتن+++

تماس برای مشاوره؟

متخصصین و کارشناسان کلینیک بتن ایران آماده پاسخگویی به سوالات شما می باشند.

تست ، آزمایش یا آزمون های غیر مخرب بتن+++
فهرست

تست ، آزمایش یا آزمون های غیر مخرب بتن

تست ، آزمایش یا آزمون های غیر مخرب بتن+++ | آزمایش های غیرمخرب بتن ( الترسونیک بتن ) – سازه های بتنی برای حفظ دوام و شرایط برهه برداری نیازمند تعمیر و نگهداری می باشد. این امر در حال حاضر به دو گونه صورت می پذیرد . گزینه نخست تعمیر و نگهداری پس از بروز مشکل و گزینه دوم ارزیابی و اقدامات دوره ای و انجام اقدامات پیش گیرانه می باشد.

امروزه در کشورهای پیشرفته به خصوص در سازه های صنعتی و پر اهمیت و بزرگ ، گزینه دوم دارای طرفداران بیشتری می باشد.این امر شاید در نگاه اولیه دارای هزینه های بالاتری است ولی در اصول با توجه به عدم بروز مشکلات بزرگ و حاد برای سازه ها و صرفه جویی زمانی و استراتژیک در بهره برداری گزینه ای اقتصادی تر به شمار می آید.

 

تست ، آزمایش یا آزمون های غیر مخرب بتن+++

 

شما می توانید برای انجام انواع تست های غیرمخرب بتن ( آزمایشگاه غیرمخرب بتن ) ، تعمیر و ترمیم بتن ، مقاوم سازی سازه های بتنی با بخش فنی کلینیک فنی و تخصصی بتن ایران ( 44618462-09120258371 ) تماس حاصل فرمائید.

ارزیابی کیفی و تشخیص حفرات بتن با استفاده از التراسونیک

یکی از جدیدترین دستگاه های تست التراسونیک بتن Pundit 250 Array می باشد. از این دستگاه می توان برای اندازه گیری ضخامت بتن، تشخیص نواقص بتن و پیدا کردن محل آرماتور و … در داخل بتن استفاده نمود. ارزیابی کیفی و یکنواختی بتن، اندازه گیری ضخامت بتن از یک جهت، وجود حفرات بزرگ در داخل بتن و تعیین محل لوله های توخالی از دیگر کاربردهای این دستگاه می باشد.

تشخیص ترک خورگی بتن و تعیین عمق ترک با استفاده از التراسونیک

یکی از دستگاه های تست التراسونیک بتن Pundit PL-200 می باشد. از این دستگاه می توان برای تشخیص ترک خورگی بتن و تعیین عمق ترک در داخل بتن علی الخصوص قطعات پیش تنیده بتنی استفاده نمود.

 

تعیین مقاومت فشاری و مدول الاستیسیته با استفاده از اولتراسونيك یا سرعت پالس فراصوت

روش سرعت پالس فراصوت، شامل اندازه گيري زمان عبور امواج فراصوت از ميان بتن است. زمانهاي بين ارسال اوليۀ پالس و دريافت آن به طور الكترونيكي اندازه گيري مي شود. از تقسيم طول مسير بين فرستنده و گيرندۀ امواج بر زمان عبور، سرعت ميانگين انتشار موج بدست آمده و بر اساس آن مقاومت فشاری بتن تخمین زده می شود.

مقاومت چسبندگی (PULL OFF)

آزمایش Pull off یکی از راه های ارزیابی مقاومت چسبندگی بتن، مقاومت چسبندگی ملات های تعمیراتی به بتن و مقاومت چسبندگی ورق های  FRP به بتن می باشد. نتایج این آزمایش شامل مقدار مقاومت چسبندگی و نحوه گسیختگی بتن می باشد.

 

آزمایش چکش اشمیت

 

چكش اشميت بتن

آزمايش چكش اشميت بر اساس ASTM C805 و با استفاده از دستگاهي انجام مي‌شود كه داراي ميله‌اي دو لايه مي‌باشد كه در تماس با سطح بتن قرار داده مي‌شود. میله چکش پس از ضربه زدن در اثر خاصيت جهش سطحي باز مي‌گردد و فنر متصل به خود را فشرده مي‌كند. برحسب اندازه فشرده شدن فنر، انرژي ذخيره شده در آن اندازه‌گيري می شود که آن را عدد انعكاسي می نامند.

با كاليبراسيون دستگاه براي تعدادي نمونه با مقاومت فشاري معين مي‌توان رابطه همبستگي بين عدد بازگشت و مقاومت فشاري را تعيين نموده و ميزان مقاومت فشاري بتن را در نقاط مختلف سازه را تخمین زد. همچنین چکش اشمیت آزمايشی سريع براي مقايسه كيفيت سطحي بتن در نقاط مختلف سازه و پي‌بردن به مشكلاتي نظير آب انداختگي و جمع‌شدگي و يا جدا شدن دانه‌ها در سطح بتن می باشد.

 

سنجش پوشش آرماتور- اسکن بتن

این آزمایش بوسیله دستگاه پوشش­سنج مغناطیسی انجام می شود. این دستگاه قادر به تشخیص محل میلگرد مدفون در بتن، سنجش پوشش سطحی بتن و همچنین قطر میلگرد می­باشد. روش کارکرد دستگاه بدین صورت می­­باشد که الکترود­های دستگاه روی بتن قرار گرفته و روی آن حرکت داده می­شود. الکترود­های دستگاه میدان مغناطیسی تولید می­کنند و با نزدیک شدن آن­ها به میلگرد­های فولادی، شار مغناطیسی تغییر کرده و براساس تغییرات شار مغناطیسی، محل میلگرد، ضخامت پوشش بتنی و قطر میلگرد را مشخص می­نماید.

 

مقاومت الکتریکی بتن سخت شده

مقاومت الکتريکي سطحي آزمونه­ها با استفاده از دستگاه مقاومت الکتريکي چهار نقطه­اي (دستگاه ونر) اندازه­گيري می شود. دستگاه مورد استفاده محصول شرکت proceq و با نام تجاري canin+ مي­باشد. در اين روش، جرياني بين دو الکترود کناري برقرار مي­شود و اختلاف پتانسيل بين دو الکترود مياني اندازه گيري مي­شود.

 

 تعيين پتانسيل خوردگي آرماتور- نیم پیل ( هافسل بتن )

در اين آزمايش ميزان پتانسيل آرماتور مدفون در بتن مسلح نسبت به يك الكترود مرجع استاندارد مطابق استاندارد ASTM C876 قرائت مي گردد. آزمايش پتانسيل خوردگي، فعال يا انفعالي بودن آرماتور را در بتن تعيين مي‌كند.

 

آزمایش پتانسیل خوردگی بتن

به عبارت ديگر پتانسيل خوردگي نشان مي­دهد كه آرماتور از نظر خوردگي در چه وضعيتي مي‌باشد. آزمايش پتانسيل نیم پیل خوردگي از معدود آزمايش هايي است كه هم در مقياس آزمايشگاهي و هم در مقياس سايت قابل استفاده مي باشد.

چگالي جریان خوردگي

چگالي جريان خوردگي با استفاده از دستگاهي با نام تجاري گالواپالس، توليد شده توسط شرک Force Technology در کشور دانمارک، انجام می شود. اين دستگاه بر پايه ايجاد موج گالوانواستاتيک، که روشي سريع و غير مخرب براي پلاريزاسيون آرماتور است، عمل مي­کند.

در اين روش، يک جريان آندي کوتاه مدت بين الکترود شمارنده، که برروي سطح بتن قرار مي­گيرد، و آرماتور اعمال مي­گردد. به اين طريق، سطحي از آرماتور پلاريزه شده و در پي آن، پتانسيل خوردگي آرماتور توسط الکترود مرجع نقره-کلريد نقره که در مرکز الکترود شمارنده واقع است، اندازه­گيري مي­شود.

 

تست ، آزمایش یا آزمون های غیر مخرب بتن – آزمون‌های غیرمخرب [۱] به مجموعه‌ای از روش‌های ارزیابی و تعیین خواص دستگاه‌ها و قطعات ساخته شده گفته می‌شود که هیچ‌گونه آسیب یا تغییری در سامانه ایجاد نکنند.

 

 

آزمایش غیرمخرب بتن

آزمون‌های غیرمخرب [۱] به مجموعه‌ای از روش‌های ارزیابی و تعیین خواص دستگاه‌ها و قطعات ساخته شده گفته می‌شود که هیچ‌گونه آسیب یا تغییری در سامانه ایجاد نکنند.

محتویات

  • ۱ کاربردها
  • ۲ روش‌ها
    • ۲.۱ آزمون انتشار امواج صوتی
    • ۲.۲ آزمون بصری و نوری
    • ۲.۳ آزمون رادیوگرافی
    • ۲.۴ آزمون ذرات مغناطیسی
    • ۲.۵ آزمون فراصوت
    • ۲.۶ آزمون مایعات نافذ
    • ۲.۷ آزمون الکترومغناطیس
    • ۲.۸ آزمون نشتی
    • ۲.۹ آزمون ترموگرافی
    • ۲.۱۰ آزمون نشت شار مغناطیسی
    • ۲.۱۱ مقایسه روش‌ها
  • ۳ منابع
  • ۴ پانویس

کاربردهای آزمایش های غیرمخرب بتن

آزمون‌های غیر مخرب دارای کاربرد وسیعی در بسیاری از صنایع هستند. از آن جمله می‌توان موارد زیر را ذکر نمود:

  • خودروسازی
    • قطعات موتور
    • بدنه
  • مهندسی عمران
  • سازه
  • پی
  • شبکه‌های انتقال آب
  • راه و راه سازی
  • لوله‌های نفت و گاز
  • صنایع نفت و گاز
  • هوانوردی

روش‌ها

در این بخش متداول‌ترین روش‌های مورد استفاده در آزمون‌های غیرمخرب معرفی می‌شوند.

آزمون انتشار امواج صوتی

وقتی که ماده‌ای جامد تحت تنش می‌باشد، عیوب موجود در آن باعث ایجاد امواج صوتی با بسامد بالا می‌گردند. این امواج در ماده منتشر شده و می‌توان توسط حسگرهای خاصی آنها را دریافت کرد و با تجزیه و تحلیل این امواج می‌توان نوع عیب، مکان و شدت آن را تعیین نمود.

تست نشرآوايی ( اکوستيک اميشن ) يک روش نوين در زمينه تستهاي غير مخرب است. از اين روش ميتوان براي تشخيص و موقعيت يابي عيوب مختلف در سازه هاي تحت بار و اجزاي آنها استفاده کرد . تخليه سريع انرژي از يک منبع متمرکز در درون جسم باعث ايجاد امواج الاستيک گذرا و انتشار آنها در ماده ميشود.اين پديده را اکوستيک اميشن مينامند.

با توجه به انتشار امواج از منبع تا سطح ماده، ميتوان آنها را توسط سنسورهايي ثبت کرد و از اين طريق اطلاعاتي در مورد وجود و محل منبع انتشار امواج به دست آورد. اين امواج ميتوانند فرکانسهايي تا چند MHz داشته باشند. براي شنيدن صداي مواد و شکست سازه ها از سنسورهاي التراسونيک در محدوده kHz 20 تا MHz 1 استفاده ميشود و فرکانسهاي متداول در اين روش در محدوده kHz 300 – 150 هستند .

دستگاههاي مورد استفاده با توجه به نوع کاربردشان ميتوانند به صورت يک دستگاه کوچک قابل حمل تا يک دستگاه بزرگ دهها کاناله باشند. يک سنسور منفرد به همراه ابزارهاي وابسته براي کسب و اندازهگيري سيگنالهاي اکوستيک اميشن تشکيل يک کانال اکوستيک اميشن را ميدهد. از سيستم چندکاناله براي اهدافي نظير موقعيت يابي منابع و يا آزمون نواحي که براي يک سنسور منفرد خيلي بزرگ است استفاده ميشود .

اجزايي که در تمامي دستگاهها براي دريافت سيگنال وجود دارد عبارتند از : سنسور، پيش تقويت کننده، فيلتر و تقويت کننده.

آزمون بصری و نوری

نوشتار اصلی: آزمون چشمی

این روش پایه‌ای‌ترین، ابتدایی‌ترین و معمولاً ساده‌ترین روش آزمون کنترل کیفیت و پایش تجهیرات می‌باشد. در این روش مسئول کنترل کیفیت می‌بایست مواردی را بطور بصری چک کند. البته گاهی اوقات از دوربین‌هایی استفاده می‌شود که تصاویر را به رایانه فرستاده و رایانه عیوب را تشخیص می‌دهد.

آزمون رادیوگرافی

نوشتار اصلی: آزمون رادیوگرافی

آزمون رادیوگرافی به استفاده از امواج گاما و ایکس، که قابلیت نفوذ در بسیاری از مواد را دارا می‌باشند، برای بررسی مواد و تشخیص عیوب محصولات گفته می‌شود. در این روش اشعه ایکس و یا رادیواکتیو به سمت قطعه هدایت می‌شود و پس از عبور از قطعه بر روی فیلم منعکس می‌شود. ضخامت و مشخصه‌های داخلی باعث می‌شوند نقاطی در فیلم تاریکتر و یا روشن‌تر دیده شوند.

مقاله های بتن:  عوامل و علل تخریب بتن

آزمون ذرات مغناطیسی

نوشتار اصلی: آزمون ذرات مغناطیسی

در این روش ذرات آهن بر روی ماده‌ای با خاصیت آهنربایی ریخته می‌شود و میدان مغناطیسی در آن القا می‌شود. در صورت وجود خراش و یا ترکی بر روی سطح و یا در نزدیکی سطح، در محل عیب قطب‌های مغناطیسی تشکیل می‌شود و یا میدان مغناطیسی در آن ناحیه دچار اعوجاج می‌گردد. این قطب‌های مغناطیسی باعث جذب ذرات آهن می‌شوند. در نتیجه وجود عیب را می‌توان از تجمع ذرات آهن تشخیص داد.

آزمون فراصوت

نوشتار اصلی: آزمون فراصوت

در این روش امواج فراصوت با بسامد بالا و با دامنه کم به داخل قطعه فرستاده می‌شوند. این امواج پس از برخورد به هر گسستگی بازتابیده می‌شوند و قسمتی از این امواج به سمت حسگر رفته و حسگر آن را دریافت می‌کند. از روی دامنه و زمان بازگشت این امواج می‌توان به مشخصه‌های این گسستگی پی برد. از کاربردهای این روش می‌توان به اندازه‌گیری ضخامت و تشخیص عیوب موجود در قطعات نام برد.

آزمون مایعات نافذ

نوشتار اصلی: آزمون مایعات نافذ

در این روش سطح قطعه با مایعی رنگی قابل مشاهده و یا فلورسنت پوشیده می‌شود. پس از مدتی این مایع در درون شکاف‌ها و حفره‌های سطحی قطعه نفوذ می‌کند. پس از آن مایع از سطح جسم زدوده می‌شود و ماده ظاهر کتتده به روی سطح پاشیده می‌شود. اختلاف روشنایی مایع نافذ و ظاهر کننده باعث می‌شود که عیوب سطحی به راحتی مشاهده شوند.

این تست برای ظاهر سازی عیوبی به کار میرود که به سطح راه داشته باشد وبر روی اکثر مواد از هر جنس که باشد می توان استفاده نمود در ضمن زبری سطح مورد آزمایش باید در حد مناسب باشد .

در این روش ابتدا باید سطح رااز چربی وآلودگی تمیز کرد سپس مایع نافذ را بر روی سطح پاشیده وحداقل به مدت پنج دقیقه صبر می کنیم تا مایع نافذ به درون عیب نفوذ کند سپس سطح را تمیز کرده وماده ظاهر ساز را بر روی سطح می پاشیم که این ماده معمولا سفید رنگ است اگر عیبی در سطح وجود داشته باشد اثر آن بر روی سطح مشخص میگردد .[نیازمند منبع]

تست غیرمخرب بتن

آزمون الکترومغناطیس

نوشتار اصلی: آزمون الکترومغناطیس

در این روش با استفاده از یک میدان مغناطیسی متغیر در یک ماده رسانا جریان الکتریکی گردابی القا می‌شود و این جریان الکتریکی اندازه‌گیری می‌شود. وجود گسستگی‌هایی مانند ترک در ماده باعث ایجاد وقفه در این جریان می‌شود و بدین طریق می‌توان به وجود چنین عیبی پی برد. در ضمن مواد مختلف دارای رسانایی الکتریکی نفوذپذیری متفاوتی هستند. بنابراین می‌توان بعضی از مواد را با این روش رده‌بندی نمود.

آزمون نشتی

نوشتار اصلی: آزمون نشتی

روش‌های مختلفی برای تشخیص نشتی در مخازن تحت فشار و مانند آن، استفاده می‌شود که مهم‌ترین آنها عبارت‌اند از: گوشی‌های الکتریکی، گیج فشار، گاز و یا مانع نافذ و همینطور تست حباب صابون.

آزمون ترموگرافی

نوشتار اصلی: آزمون ترموگرافی

یکی از این روشهای مراقبت وضعیت و پیش بینی عیوب ماشین آلات مکانیکی و الکتریکی بهره گیری از آنالیزهای حرارتی می باشد زیرا عملکرد هر دستگاه همواره با انتشار گرما همراه است و معمولا هر ایراد مکانیکی و الکتریکی در تجهیزات با افزایش و یا کاهش دما بروز می نماید. گرمای منتشر شده از سطح بیرونی اجسام به صورت تشعشعات مادون قرمز که توسط چشم انسان قابل رویت نیستند آزاد می گردد.

اما این تشعشات را می توان از طریق دوربین های ترموگرافی که پیشرفته ترین و کامل ترین تجهیزات در زمینه آنالیز حرارتی محسوب می شوند ، مشاهده نمود.

از آنالیزهای حرارتی می توان جهت شناسائی و تشخیص عیوبی مانند اتصالات الکتریکی نامناسب ، شل بودن قطعات و تجهیزات ، تغییرات متالورژی ، بار بیش از حد ، خنک کاری نامناسب ، ولتاژ نامناسب ، اتصال و رسانائی نامناسب ، کثیف بودن تجهیزات ، وجود آلودگی محیطی ، اکسیده شدن اتصالات ، ظرفیت نامناسب ، خوردگی و فرسایش خارجی ، عدم هم محوری و ارتعاشات بیش از حد و بسیاری عیوب دیگر را که در نهایت باعث معیوب شدن قطعات و تجهیزات می گردند ، استفاده نمود.

آزمون نشت شار مغناطیسی

نوشتار اصلی: آزمون نشت شار مغناطیسی

تصویربرداري مغناطیسی از سطوح فلزي توسط حسگرهاي میدان مغناطیسی یک تکنیک پر کاربرد در تست غیر مخرب سطح براي تشخیص وجود نقص در نمونه هاي فلزي است. در میان تکنیکهاي تصویربرداري مغناطیسی، روش تست نشت شار مغناطیسی یک روش پرکاربرد در تست غیر مخرب سطوح فلزي فرومغناطیسی همانند لوله هاي انتقال و مخازن ذخیره نفت و گاز است.

در این روش نمونه فرومغناطیس توسط آهنرباي دایمی و یا یک سیم پیچ تا نزدیکی ناحیه اشباع مغناطیده میشود. وجود هر گونه ناپیوستگی در ماده مانند ترك، موجب تغییر موضعی شار نشتی در محل ترك می شود. توزیع و شدت شار نشتی اطلاعات مفیدي در باره موقعیت و ابعاد ترك با خود به همراه دارد. این شار نشتی توسط یک حسگر مغناطیسی قابل اندازهگیري است. خواص حسگر مغناطیسی بر توانایی سیستم تست در تشخیص ترکها و خوردگیها با ابعاد مختلف بسیار موثر است.

مقایسه روش‌ها

روش

کاربردها

معایب و محدودیت‌ها

مایعات نافذ

  • مواد غیر متخلخل
  • برای بازرسی جوش، لحیم، مواد ریخته‌گری شده، مواد آهنگری شده، قطعات آلومینیومی، دیسک و پره‌های توربین، چرخ‌دنده
  • نیاز به دسترسی به سطح مورد آزمایش
  • عیوب حتماً باید در سطح، شکستگی ایجاد کرده باشند.
  • ممکن است سطح نیاز به تمیزکاری داشته باشد
  • عیوب ترک مانند که بسیار باریک هستند، خصوصاً زمانی که تحت تأثیر نیرویی قرار گیرند که موجب بسته شدن آنها گردد و همچنین عیوب بسیار کم عمق به سختی قابل تشخیص هستند.
  • عمق عیب قابل اندازه‌گیری نیست.

ذرات مغناطیسی

  • مواد دارای خاصیت آهنربایی
  • عیوبی سطحی و عیوب نزدیک به سطح با این روش قابل تشخیص می‌باشند.
  • قابل استفاده برای جوش، لوله، میله‌ها، مواد ریخته‌گری، مواد آهنگری، مواد اکستروژن شده، قطعات موتور، محورها و دنده‌ها
  • تشخیص عیوب تحت تأثیر عواملی مانند شدت میدان و جهت آن می‌باشد.
  • نیاز به سطحی تمیز و نسبتاً هموار
  • نیاز به بست نگهدارنده برای دستگاه ایجاد کننده میدان
  • قطعه مورد آزمایش باید قبل از آزمون غیرآهنربایی شود که انجام این کار برای بعضی از قطعات و مواد دشوار است.
  • عمق عیوب را نمی‌توان اندازه گرفت.

فراصوت

  • مواد فلزی و غیر فلزی و کامپوزیت‌ها
  • عیوب سطحی و غیر سطحی
  • قابل استفاده برای جوش، اتصالات، میله‌ها، مواد ریخته‌گری، مواد آهنگری، قطعات موتور و هواپیما، اجزای ساختمانی، بتن، و همچنین بصورت گسترده‌ای برای تشخیص عیوب مخازن تحت فشار و لوله‌های انتقال نفت و گاز
  • همچنین برای تعیین ضخامت و خواص مواد
  • برای پایش فرسودگی
  • عموماً تماسی است، گاهی بصورت مستقیم و گاه بواسطه محیط واسط
  • نیاز به حسگرهای متفاوت برای کاربردهای مختلف؛ عموماً به لحاظ بازه فرکانسی
  • حساسیت تابعی از فرکانس مورد استفاده‌است و بعضی از مواد به خاطر ساختارشان باعث پخش شدن قابل ملاحظه امواج فراصوت می‌گردند. امواج بازگشتی از این گونه امواج عموماً به سختی از نویز قابل تمیز است.
  • اعمال این روش برای قطعات بسیار نازک دشوار است.

رادیوگرافی نوترونی

  • مواد فلزی و غیر فلزی و کامپوزیت‌ها
  • پایروتکنیک، رزین‌ها، پلاستیک‌ها، سازه‌های لانه زنبوری، مواد رادیواکتیو، مواد دارای چگالی زیاد و مواد حاوی ئیدروژن
  • باید قطعه مورد آزمون بین منبع ساطع کننده اشعه و دریافت کننده آن قرار گیرد.
  • اندازه راکتور تولید کننده اشعه بسیار بزرگ است.
  • موازی قرار دادن اجزای آزمایش دشوار می‌باشد.
  • خطرات تشعشع
  • ترک‌ها باید به موازات اشعه‌ها قرار گسرند تا قابل تشخیص باشند.
  • کاهش حساسیت با افزایش ضخامت قطعه

رادیوگرافی اشعه ایکس

  • مواد فلزی و غیر فلزی و کامپوزیت‌ها
  • برای تمامی اشکال و فرمها به کار می‌رود؛ ریخته‌گری، جوش، قطعات الکترونیکی، صنایع هوایی، دریایی و خودروسازی
  • باید به هر دو وجه قطعه دسترسی داشت.
  • نتایج آزمون تا حد زیادی وابسته به تعیین فاصله کانونی، ولتاژ و زمان قرارگیری در معرض تشعشع است.
  • خطرات تشعشع
  • ترک‌ها باید به موازات اشعه‌ها قرار گسرند تا قابل تشخیص باشند.
  • کاهش حساسیت با افزایش ضخامت قطعه

رادیوگرافی گاما

  • عموماً برای مواد ضخیم و با چگالی بالا استفاده می‌شود.
  • برای تمامی اشکال و فرمها به کار می‌رود؛ ریخته‌گری، جوش، قطعات الکترونیکی، صنایع هوایی، دریایی و خودروسازی
  • معمولاً در جایی استفاده می‌شود که به علت ضخامت زیاد نمی‌توان از اشعه x استفاده کرد.
  • باید به هر دو وجه قطعه دسترسی داشت.
  • حساسیت این روش به اندازه اشعه x نیست.
  • خطرات تشعشع
  • ترک‌ها باید به موازات اشعه‌ها قرار گسرند تا قابل تشخیص باشند.
  • کاهش حساسیت با افزایش ضخامت قطعه

الکترومغناطیس

  • فلزات، آلیاژها و مواد هادی الکتریسیته
  • برای رده‌بندی (Sorting) مواد
  • عیوب سطحی و نزدیک به سطح با این روش قابل تشخیص می‌باشند.
  • قابل استفاده برای لوله، سیم، یاتاقان، ریل، آبکاری غیر فلزی، قطعات هواپیما، دیسک و پره‌های توربین، محور اتومبیل
  • نیاز به حسگرهای متفاوت برای کاربردهای مختلف
  • علی‌رغم آنکه حسگرهای این روش غیر تماسی هستند اما می‌بایست حسگر در مجاورت قطعه در فاصله بسیار نزدیکی از آن قرار گیرد.
  • نفوذ کم (معمولاً حدود ۵ میلی‌متر)

نشت شار مغناطیسی

  • فلزات، آلیاژها و مواد مغناطیسی
  • تشخیص ترک‌های میکرومتری
  • عیوب سطحی و عمقی با این روش قابل تشخیص می‌باشند.
  • قابل استفاده برای لوله، مخزن، سیم، یاتاقان، ریل، آبکاری غیر فلزی، قطعات هواپیما، دیسک و پره‌های توربین، محور اتومبیل
  • قابل استفاده در مواد مغناطیسی

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp

ثبت نام / ورود