مقاوم سازی سازه های بتنی
کلینیک بتن ایران
کـلینیــــک بتـــــــن ایران ، هلدینـــــگ تولـــــــــیدی ، مــــــهندسی ، بـــــــازرگانی و آموزشـــــی بتــن کشور
ساعات کاری

شنبه - پنجشنبه ۸:۰۰ - ۱۸:۰۰

Search

معرفی سیمان انبساطی ، گروت سیمانی و انواع آن

تماس برای مشاوره؟

متخصصین و کارشناسان کلینیک بتن ایران آماده پاسخگویی به سوالات شما می باشند.

گروت سیمانی انبساطی
فهرست

معرفی سیمان انبساطی ، گروت سیمانی و انواع آن

معرفی سیمان انبساطی ، گروت سیمانی و انواع آن – تعریف گروت ؟ گروت تشکیل شده از آب ، سیمان ، ماسه و افزودنی های متداول دیگر می باشد. از گروت ها جهت پر کردن فضاهای خالی و ترک های بزرگ ، لایه لایه شدن و یا خرد شدن استفاده می شود.از این لحاظ کاربرد گروت مشابه ملات می باشد.
گروت کاربردی در زیر صفحه ستون ها، آنکربلت ها، نصب ریل ماشین آلات، برینگ پل ها، بلت ها، ریل ها، حایل ها دارند. مهم ترین مزایای گروت ها این است که مکانی که در آن گروت ریخته می شود را کامل پر می کند. چون گروت منبسط شونده خاصیت غیر انقباضی دارد از گروت آماده جهت مصارف مختلفی مثل، زیر صفحه ستون ها، آنکربلت ها، نصب ریل ماشین آلات، برینگ پل ها، بلت ها، ریل ها، حایل ها و …استفاده می شود.
گروت ها به گونه ای طراحی شده اند که توان جذب نیروهای وارد و انتقال آن ها را به بخش زیرکار داشته باشد برای مثال در هنگام نصب انواع ماشین آلات نیروهای وارده از آن ها توسط گروت یا ملات به فنداسیون بتنی منتقل می شود.
معرفی سیمان انبساطی
ملات ها و گروت ها باعث مقاومت های مطلوب و مطمئن و همچنین اتصال پایدار بین ملات یا گروت و سازها قرار گیرد و بر روی آن گروت یا ملات قرارگیرد از یک طرف و سطح زیرکار از طرف دیگر می شود. بطور کلی دو روش ملات ریزی یا گروت ریزی در داخل حفرات در محل اتصال آنکرو وجود دارد.

گروت ریزی با گروت یا ملات خشک در روش اول

گروت سیمانی گروت ریزی با گروت یا ملات خشک در روش اول در این روش گروت را با استفاده از نیروی تراکمی جایگذاری می شود. در زمان استفاده از گروت یا ملات سیال به علت روانی بودن این ماده در هنگام گروت ریزی خود به خود جایگذاری می شود. مصرف گروت یا ملات های نوع خشک کاملاً رضایت بخشی است و در عمل در کارهای ساختمانی استفاده می شود ولی این روش جایگذاری همیشه مناسبی نیست، به همین خاطر است که در عمل تمایل با استفاده از روش گروت سیال افزایش روز افزونی دارد.

گروت ریزی با گروت سیال

روش گروت سیال در محل هایی که حفرات تقریباً بسته و مسدود و غیر قابل دسترسی بوده استفاده می شود ولی بیرون از آن، گروت کاری براحتی امکان پذیراست.

عملکردهای گروت چیست؟

گروت سیمانی باید قوام یافته و سیال باشد و در حالت معمولی جاری شود. گروت نباید دچار جداشدگی آب و سنگدانه از هم شود و ته نشین نشود. گروت نباید دچار جمع شدگی قابل ملاحظه ای شود. گروت باید توان نگهداری آب ملات بتنی و سیمان را داشته باشد. گروت باید در حداقل زمان به مقاومت مطلوبی دست یابد. مجموعه موارد ذکر شده نیازمند همگونی مخلوط، مواد چسباننده و مصالح سنگی و مواد افزودنی باشد.

اگر مخلوط گروت در کارگاه ساختمانی ساخته شود و از مصالح سنگی موجود استفاده شود، دانه بندی مناسب در گروت بدست نخواهد آمد و ضمانت لازم نیز امکان پذیر نخواهد بود. برای بدست آوردن گروت درصد بهینه مواد چسباننده و افزودنی و مصالح سنگی در چنین شرایطی از نظر تکنیکی تقریباً غیر ممکن خواهد بود و از نظر اقتصادی نیز کاملاً غیر اقتصادی است.

به همین دلیل است که از گروت مخلوط آماده ایده آلی برای گروت ریزی و گروت کاری استفاده می شود. این نوع گروت های مخلوط آماده تحت شرایط کنترل شده و فرموله شده و از پیش مخلوط شده در کارخانه بسته بندی می شوند. از آنجایی که خصوصیات عملکرد این مواد بطور دقیق مشخص و معلوم است، چنانچه طبق راهنمای سازنده بکار برده شوند و همچنین بطور مناسب مخلوط، تحکیم و عمل آوری شود، نتایج مثبت و رضایت بخشی را خواهید داشت.

مهمترین عامل در انتخاب گروت چیست؟ برای یک کاربرد مشخص بستگی به شرایط و خواسته های مورد نیازسرویس، گروت ریزی و یا گروت کاری دارد. هریک از این نوع گروت ها دارای خصوصیات و عملکرد مشخص و منحصر بفردی می باشند که پاسخگوی نیاز خواهند بود.

انواع گروت چیست؟

گروت سیمانی منبسط شونده چیست؟ گروت سیمانی منبسط شونده با مقاومت اولیه و نهایی بالا و زودرس است که بستگی به دمای آب و هوایی محیط و زمان مصرفی دارد. این گروت بصورت پودر خشک بسته بندی شده، آماده مصرف می باشد و در هنگام ترکیب با آب، دارای خصوصیات انبساط حجمی دو مرحله است.

انبساط اولیه گروت حاصل تصعید گازها بوده و هنگامی بوقوع می آید که پودر آن با آب ترکیب شود و به مدت 15 تا 30 دقیقه به طول انجامد. فاز دوم انبساط گروت نیز در اثر واکنش شیمیایی گیرش ملات است که یک یا دو روز بعد از اختلاط ملات آغاز می شود.

به منظور حصول انبساط اولیه بهینه باید ملات را پس از اختلاط با آب سریعاً مورد استفاده قرارداد. گروت مخلوط آماده ای از نوع گروت ضد سولفات بوده و دارای سیمان پرتلند ضد سولفات بر طبق نوع و پودر میکروسیلیکا می باشد. این گروت مخصوص دمای بالای 40-10سانتی گراد بوده و چنانچه گروت ریزی در زیر دمای گفته شده صورت گیرد میزان کسب مقاومت کندتر خواهد شد.

مقاله های بتن:  انواع دال های بتنی | انواع روشهای طراحی و ساخت دال های بتنی

گروت پلیمری چیست؟ گروت سیمانی اصلاح شده با مواد پلیمری دارای دو جزء می باشد.

جزء مایع گروت پلیمری چیست؟ جزء مایع پلیمری مخلوط سیمان با مقاومت بالا و دانه بندی ویژه با ماسه سیلیسی شکری، با بهترین خواص روان کنندگی است. در هنگام گروت ریزی مایع پلیمری تنها کافیست دو جزء با هم مخلوط شود.
فواید گروت پلیمری چیست؟ گروت دارای مقاومت کششی و خمشی بالااست. گروت دارای خاصیت آب بند کنندگی مطلوب است. گروت دارای خاصیت مقاومت سایشی بالااست. گروت دارای پیوند قوی با زیرسازی معدنی است. گروت دارای مقاومت بالا در برابر اثر آب شور دریا است.

گروت اپوکسی چیست؟ گروت اپوکسی شکل پذیر و بدون حلال و شامل 3 جزء می باشد. گروت اپوکسی دارای رزین اپوکسی، سخت کننده، عمل آورنده آمین و دانه بندی ویژه سیلیسی است. در هنگام مصرف گروت اپوکسی کافیست سه جزء آن با هم مخلوط شوند.

فواید گروت اپوکسی چیست؟ گروت اپوکسی باعث سخت شدن سریع سازه می شود که بستگی به دمای اطراف دارد . گروت اپوکسی دارای قابلیت بالای چسبندگی به زیر کارهای معدنی و فولادی دارد. گروت اپوکسی دارای مقاومت در برابر ارتعاشات شدید است. گروت اپوکسی باعث سخت شدن بدون جمع شدگی است.

گروت اپوکسی دارای مقاومت بالا در برابر حملات مواد شیمیایی است. گروت اپوکسی دارای مقاومت مکانیکی بسیار بالایی است.

موارد مصرفی گروت اپوکسی چیست؟

گروت اپوکسی برای گروت کاری و ملات ریزی برای پیوند محکم سازه ای در شرایط باربری دینامیکی مناسب است.

گروت اپوکسی در صنایع چیست؟

گروت ریزی درکارخانه جات و ماشین آلات موتوری. گروت ریزی در ژنراتورها. گروت ریزی در پمپ ها. گروت ریزی در ریل جرثقیل ها گروت ریزی در سیستم های انبارهای بلند.

مجموعه کلینیک فنی و تخصصی بتن ، هر گونه مشاوره ، تهیه مواد و اجرای انواع گروتهای سیمانی و اپوکسی با مقاومتهای kg/cm² 350 لغایت kg/cm² 1100 .

گروت سیمانی آماده
گروت اپوکسی
1 – گروت آماده سیمانی

گروت آماده بر پایه سیمان بوده و بدون انقباض می باشد و با حصول مقاومت نهایی kg/cm² 800 ترکیبی مناسب برای عملیات نصب و ثابت سازی سازه ها یا ماشین آلات ایستا می باشد .

خواص و اثرات :

دارای انبساط کنترل شده و بدون انقباض می باشد .
سهولت اختلاط با آب .
حصول روانی مطلوب .
به سرعت سخت می شود .
مقاومت فشاری نهایی حدود kg/cm² 800 .
امکان بهره برداری سریع از سازه
موارد کاربرد :

اجرای زیر سازی های فولادی .
ثابت سازی صفحه ستونها Base plate
اجرای فونداسیون ماشین آلات سنگین .
پر نمودن حفره ها و شکافها و گودالها .
ثابت سازی ستونهای پیش ساخته
· میزان مصرف :

· با محاسبه حجم مقطع و با در نظر گرفتن وزن مخصوص گروت آماده می توان میزان مصرف را مشخص نموده و بر حسب مقاومت نهائی و میزان کار آیی مورد نیاز حدود 120 الی 150 سی سی آب به هر کیلوگرم E.M.Grout –C بیافزائیم .

 

گروت سیمانی چیست و انواع گروت سیمانی

مشخصات فیزیکی و شیمیائی :

حالت فیزیکی : پودر
رنگ : خاکستری
PH : 8
وزن مخصوص پودر خشک : gr/cm³ 5/1
وزن مخصوص ملات : gr/cm³ 3/2
یون کلر : ندارد
قابلیت انحلال : در آب

2 – گروت اپوکسی

خواص و اثرات :

مقاومتهای مکانیکی بسیار زیاد
چسبندگی فوق العاده زیاد به فلز و بتن .
بدون انقباض می باشد .
مقاومت بالا در برابر ارتعاش .
استحکام شیمیائی عالی .
موارد کاربرد :

ثابت سازی ماشین آلات دینامیک روی فونداسیونها .
پر نمودن فضای خالی زیر شاسی ها و بیس پلیتها (Base plate ) .
پر نمودن فضای خالی اطراف بولتها .
کار گذاری آرمانورها .
ثابت سازی ریل جرثقیل ها .
میزان مصرف :

با محاسبه حجم مقطع و با در نظر گرفتن وزن مخصوص gr/cm³ 8/1 می توان ، میزان مصرف را مشخص نمود .

مشخصات فیزیکی و شیمیائی :

حالت فیزیکی : جزء A مایع
جزء B مایع
جزء C پودر
وزن مخصوص : gr/cm³ 8/1
مقاومت فشاری : kg/cm² 1150
مقاومت خمشی : Mpa 35 ASTM D790
مقاومت کششی : kg/cm² 138 ASTM D638
مقاومت ضربه ای : kj/m² 2 ASTM D256
چسبندگی به بتن : Psi 2900 ASTM C882
زمان رسیدن به مقاومت نهائی ، بسته به دمای هوا 4 الی 7 روز می باشد .
زمان گیرش اولیه : 4 ساعت

ملاحظات :

مدت نگهداری : یک سال در بسته بندی اولیه
شرایط نگهداری : دور از سرما و یخبندان و تابش مستقیم نور خورشید و در دمای 15 تا 25 درجه سانتی گراد

تا حصول مخلوطی یکنواخت عمل اختلاط را به روش فوق ادامه می دهیم و در نهایت مخلوط ABC را در مدت زمان کمتر از 20 دقیقه در مقطع مورد نظر به صورت ریزشی یا تزریق اجرا می کنیم .

استاندارد های بین المللی در برگیرنده ماده گروت اپوکسی به شرح ذیل می باشند :

ASTM D 4320 : این استاندارد در برگیرنده آزمایشهائی جهت تخمین و اندازه گیری دقیق پارامتر های مقاومت در مورد گروت اپوکسی است .
ASTM D5202-ASTM D4219 : این دو استاندارد روشهای آماده سازی نمونه های آزمایشگاهی گروت اپوکسی را تعریف می کنند و در برگیرنده اندازه گیری مقاومت های گروت اپوکسی در دراز مدت با حفظ ثبات کیفیت می باشند که هر گونه تغییر شکل فیزیکی را در نظر داشته و در جریان این روش نمونه ها تحت فشار زیاد و ثابت بار سنگین قرار می گیرند .
BS 6319 : این استاندارد معروف روشهای تست بر روی مخلوط های رزینی برای استفاده در سازه های دینامیک است که شامل روش های آماده سازی نمونه نیز می باشد .

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp

ثبت نام / ورود