دستورالعمل آب بندی بتن
کلینیک بتن ایران
کـلینیــــک بتـــــــن ایران ، هلدینـــــگ تولـــــــــیدی ، مــــــهندسی ، بـــــــازرگانی و آموزشـــــی بتــن کشور
ساعات کاری

شنبه - پنجشنبه ۸:۰۰ - ۱۸:۰۰

Search

سازه فلزی پیچ و مهره

تماس برای مشاوره؟

متخصصین و کارشناسان کلینیک بتن ایران آماده پاسخگویی به سوالات شما می باشند.

سازه فلزی پیچ و مهره
فهرست

سازه فلزی پیچ و مهره، سریعترین یا کم صدا ترین نوع ساخت و ساز؟

 

سازه فلزی پیچ و مهره، سریعترین یا کم صدا ترین نوع ساخت و ساز؟

اسکلت فلزی در ساختمان سازی به شکل عمده و فراگیری مورد استفاده قرار می گیرند. سرعت بالای کار، استحکام مطلوب، طول عمر زیاد و اطمینان بالایی که این نوع از سازه ها ایجاد می کنند، در کنار قیمت تمام شده ی منطقی همراه با متریال در دسترس باعث می شود تا بسیاری از کارفرمایان ساختمان های کوچک تا بزرگ، اسکلت های فلزی را همواره در نگاه انتخابی خود داشته باشند. اصول نصب اسکلت فلزی براساس اتصال قسمت های گوناگون فلزی است که در نهایت به تولید یک اسکلت فلزی خواهد انجامید. اتصال قسمت های گوناگون فلزی در اسکلت فلزی به سه روش کلی جوش، پرچی و پیچ و مهره ای انجام می شود. سازه فلزی پیچ و مهره یکی از بهترین انتخاب ها در بین این سه روش می باشد. از این رو قبل از آنکه به معرفی سازه فلزی پیچ و مهره همراه با جزئیات و مزایای آن بپردازیم، کمی در باب دیگر روش های اتصال در اسکلت فلزی صحبت خواهیم کرد تا بتوانیم نگرش بهتری نسبت به سازه فلزی پیچ و مهره داشته باشیم.

سازه های فلزی، سریع و کم هزینه

  • اتصال پرچ در اسکلت فلزی: پرچ یکی از انواع متداول در اتصال فلزات می باشد. یک نوع اتصال ساده که در آن دو سطح فلزی و حتی غیر فلزی به شرط آنکه استحکام کافی وجود داشته باشد، بر هم قرار گرفته و محکم به یکدیگر می چینند. اتصال پرچ را غالبا به شکل تکی انجام نمی‌ دهند و این اتصال عموماً به گونه ‌ای است که حداقل شامل دو میخ پرچ در هر اتصال باشد. در سازه های فلزی، انتخاب نوع پرچ، قطر میخ پرچ، جنس و شکل پرچ بسته به نظر کارشناس مهندس طراح انتخاب و مورد استفاده قرار می گیرد.
  • اتصال جوش در اسکلت فلزی: از جمله پرکاربرد ترین و رایج ترین نوع در اتصال قطعات فلزی اتصال جوش می باشد. برای اتصال جوش روش های متعددی وجود دارد که نوع قوس الکتریکی همراه با الکترود روکش دار رایج ترین نوع در این بین می باشد. البته انتخاب اتصال جوش و نوع آن بسته به نوع سازه، ارتفاع، حجم قطعات فلزی و استحکام مورد نظر توسط مهندس طراح انتخاب می شود. در یک سازه فلزی ممکن است که چندین نوع جوش گوناگون و یا چندین نوع الکترود مورد استفاده قرار گیرد. این همه مواردی است که در نقشه های طراحی شده با جزئیات و توسط طراحان پروژه اسکلت فلزی از قبل پیش ‌بینی شده و در جا به جایی نقش به طور مفصل به آن اشاره خواهد شد.
  • اتصال پیچ و مهره در اسکلت فلزی: بعد از آشنایی مختصر با دو نوع متداول اتصال قطعات فلزی در اسکلت فلزی به تشریح کامل سازه فلزی پیچ و مهره ای می پردازیم. اتصال پیچ و مهره ای ساختار کلی شبیه به اتصال پرچ دارد با این تفاوت که به جای اتصال پرچ کوبی به جهت محکم کردن قطعات، از پیچ و مهره برای اتصال استفاده می شود. اتصال پیچ و مهره ای در سازه فلزی پیچ و مهره از جمله مطمئن ترین نوع اتصالات است و می‌ تواند استحکام قابل قبول و مطمئن تری به نسبت دیگر اتصالات از خود نشان بدهد.
مقاله های بتن:  رنگ و عایق رطوبتی ، صوتی و حرارتی بر پایه نانو

سازه فلزی پیچ و مهره، سریع در مونتاژ

آشنایی کلی با سازه فلزی پیچ و مهره ای

در گذشته های نه چندان دور از سازه فلزی پیچ و مهره  تنها به شکل محدود و به جهت ساخت سازه های صنعتی مانند انواع سوله ها، فضا های صنعتی و صنایع نفت و گاز مورد استفاده قرار می ‌گرفت؛ اما در دنیای امروز صنعت ساختمان سازی شاهد استفاده ی فراگیر از سازه فلزی پیچ و مهره ای در دیگر اشکال ساختمانی مانند فضا های اداری، مسکونی، تجاری و… هستیم.

عمده توجه دنیای امروز ساختمان سازی به سازه فلزی پیچ و مهره در سرعت بالای اجرای آن می باشد. به هر صورت عوامل متعددی باعث شده است تا سازه فلزی پیچ و مهره جای خود را در جمع بسیار روش های متداول ساختمان سازی باز نماید. مزایایی مانند:

  • نصب و اجرای کم‌ هزینه: سازه فلزی پیچ و مهره در مرحله ی نصب و اجرا بسیار سریع می باشد. از طرفی نبود جوشکاری می تواند علاوه بر سرعت موجب کاهش هزینه ها نیز باشد.
  • امکان باز کردن سازه و استفاده ی مجدد: شاید این ویژگی در بنا های مسکونی و یا اداری چندان امکان ‌پذیر نباشد؛ اما در ساخت سازه های صنعتی، خصوصاً صنایع بالادستی مانند پتروشیمی این ویژگی سازه فلزی پیچ و مهره یک مزیت بسیار عالی محسوب می‌ شود.
  • عدم نیاز به جوشکاری: تامین شرایط جوشکاری آن هم در سطح وسیع ساختمان ‌های بزرگ، عملی وقت ‌گیر، پیچیده و پرهزینه می باشد. سازه فلزی پیچ و مهره نیازی به جوشکاری ندارد.

سازه فلزی پیچ و مهره از کم سر و صدا ترین در انواع ساخت و ساز ها

  • سر و صدای کمتر در زمان نصب و اجرا: اسکلت فلزی به نسبت دیگر روش های متداول ساخت و ساز از سر و صدای کمتری در زمان اجرای پروژه برخوردار است. حال اگر در همین سازه های فلزی نوع پیچ و مهره ای را مورد ارزیابی قرار بدهید به خوبی متوجه تولید آلودگی های صوتی کمتری خواهید شد. نبود جوشکاری و یا دستگاه های سنگین تراش آهن دلیل این مزیت است. در واقع به علت آنکه قسمت اعظمی از ساخت سازه فلزی پیچ و مهره در داخل کارخانجات ساخت سازه های فلزی انجام می شود، سر و صدای ساختن خود را نیز در فضای بسته ی همان کارخانه ها رها می کند.
  • سرعت نصب و مونتاژ بالا:  سازه های فلزی به نسبت سازه های بتنی از سرعت ساخت به مراتب بالاتری برخوردار هستند. این سرعت بالای ساخت در سازه های فلزی باعث می شود تا در هزینه ی تمام شده ی ساختمان صرفه جویی قابل تاملی صورت گیرد. در این بین سازه فلزی پیچ و مهره به نسبت نوع جوشی از سرعت نصب و مونتاژ بسیار بالاتری برخوردار است. از این رو می توان به نوعی سازه فلزی پیچ و مهره را سریعترین نوع اسکلت ساختمانی در محل پروژه یاد کرد. در نظر داشته باشید که سازه فلزی پیچ و مهره تنها در حالتی صرفه ی مالی و زمانی دارد که قطعات بزرگ فولادی آن در کارخانه ای نزدیک به محل پروژه ساخته بشود.
Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp

ثبت نام / ورود