مقاوم سازی سازه های بتنی
کلینیک بتن ایران
کـلینیــــک بتـــــــن ایران ، هلدینـــــگ تولـــــــــیدی ، مــــــهندسی ، بـــــــازرگانی و آموزشـــــی بتــن کشور
ساعات کاری

شنبه - پنجشنبه ۸:۰۰ - ۱۸:۰۰

Search

شرکت های آب بندی بتن

تماس برای مشاوره؟

متخصصین و کارشناسان کلینیک بتن ایران آماده پاسخگویی به سوالات شما می باشند.

شرکت های آب بندی بتن
فهرست

شرکت های آب بندی بتن

شرکت های آب بندی بتن :  عبارت شرکت آب بندی بتن ، پیمانکار آب بندی بتن ، مجری آب بندی بتن ، مشخصات فنی مواد آب بندی ، مشخصات فنی عایق الاستومری ، پوشش الاستومری ، مواد آب بندی بتن   در سایت کلینیک فنی و تخصصی بتن ایران –شما می توانید جهت دسترسی به مطالب ، استانداردها و محصولات مورد نظر خود از طریق پنجره جستجو در سمت راست صفحه اقدام نماید.

همچنین شما می توانید جهت کسب مشاوره و اطلاعات تکمیلی فنی ، اجرایی  و مالی با بخش فنی و مهندسی و یا فروش مجموعه کلینیک فنی و تخصصی بتن ایران ( 09120916271-44618462-44618379-021 ) تماس حاصل فرمایید.

 

آب بندی بتن چیست و انواع روش های آن

به کاربرگیری تهمیدات لازم در سازه های بتنی برای نگهداری از آب بدون پرت و نشت آن را آب بندی می گویند. البته این امر در تعریفی دیگر می تواند به جلوگیری از ورود آب به داخل تا بیرون سازه تعریف شود.

شرکت های آب بندی بتن

اهمیت و لزوم آب بندی سازه های بتنی چیست ؟

آب بندی بتن و سازه های بتنی به لحاظ دوام سازه ها ( بسیاری از عوامل مخرب بتن در قالب نفوذ آب در بتن اتفاق می افتند ) ، اختلال در شرایط بهره برداری ، پرت آب و سایر مایعات ، شرایط دیداری و امینت روانی دارای اهمیت می باشد. از این رو امروزه آب بندی و سازه های بتنی از اهمیت بالایی برخوردار است. در بسیاری از پروژه های با اهمیت این امر در قالب طرح حفاظت در بدو ساخت صورت می پذیرد.

 

انواع سازه های مورد توجه جهت آب بندی بتن 

  • فونداسیون یا زیر زمین های در مجاورت خاک یا آب های زیر زمینی
  • کولینگ تاور ، تیکنر و سازه های صنعتی
  • تونل ها و پل ها
  • استخر ها ، مخازن آب و فاضلاب
  • سد ها
  • با مها ، بالکن ها و سرویس های بهداشتی
  • دیوارهای حائل

 

انواع روش های آب بندی بتن و سازه های بتنی چیست ؟

آب بندی در سازه های بتنی دو صروت اصلی و با رویکرد صورت می پذیرد. رویکرد نخست آب بندی سازه های بتنی با لحاظ تمهیدات در حین ساخت می باشد.

در این سیستم ، با به کارگیری آیتم های لازم در آب بندی جسم بتن با استفاده از طرح اخلتط مناسب و به کارگیری افزودنی های بتن لازم  از یک سو ، تجهیزات لازم با مشخصات آب بندی مانند بولت های آب بند از سوی دیگر و نیز تمیهدات لازم برای آب بندی درزها مانند به کارگیری انواع واتراستاپ ها و همچنین کنرتل ها و دقت نظر های لازم اجرایی ، نسبت به دستیابی به آب بندی سازه اقدام می نمایند.

رویکرد دوم در آب بندی بتن و سازه های بتنی ، روش های آب بندی ثانویه می باشد. در این سیستم تهمیدات آب بندی اولیه در سازه ی بتنی به طور کامل یا بخشی از آن تعمدا یا سهوا نادیده گرفته شده و پس از اتمام سازه ، فرآیند آب بندی بر روی سازه صورت می گیرد. این امر بسته به نوع سازه ، حجم آب نشت ، شرایط محیطی و .. ، می تواند به صورتی مقطعی یا در کل سازه صورت پذیرد. معمولا سیستم آب بندی های ثانویه موضعی برای نشت های موضعی فشار منفی انجام می گردد.

شرکت های آب بندی بتن

انواع روش های آب بندی بتن به روش ثانویه چیست ؟

این روش های به صورت معمول مبتنی بر ایجاد لایه های نفوذناپذیر بر روی بتن در داخل یا بیرون می باشد. پوشش های دارای انواع متنوعی هستند که هر یک می توانند بسته به شرایط دارای معایب و مزایایی باشند . این معایب و مزایای در صورت شناخت و اگاهی کامل از آنها و نیز شناخت از شرایط محیطی ، اجرایی و بهره برداری می تواند منجر به موفقیت آمیز بودن هر کی از آنها در شرایط خود شود. در ذیل عناوین برخی از این روشها آورده شده است.

  • تزریق رزین پلی یورتان و اپوکسی
  • اجرای پوشش های پلیمری اپوکسی
  • اجرای پوشش های پلیمری اکرلیکی
  • اجرای پوشش های پلیمری پلی یورتان
  • اجرای پوشش های پلیمری پلی اوره
  • اجرای پوشش نفوذگر کریستال شونده
  • اجرای ژئوممبرین های پلی اتیلن و پی وی سی
  • اجرای GCL
  • اجرای پوشش اکرلیکی-سیمانی
  • اجرای پوشش های پایه قیری
  • اجرای درزبندهای پایه قیری ، اکرلیکی یا پلی یورتان
  • اجرای پوشش های فایبرگلاس
  • اجرای آجر و کاشی های ضد اسید
  • اجرای پوشش های سیلوکسان

عوامل موثر در انتخاب پوشش و روش مناسب جهت آب بندی بتن چیست ؟

برای موفقیت آمیر بودن یک عملیات آب بندی بتن ثانویه ، باید دقت و شناخت کافی در خصوص محدودیت ها و مزایای انواع پوشش ها ، اخذ اطلاعات کافی شرایط محیطی و  بهره برداری و نیز لحاظ محدودیت های اجرایی را سهیم دانست. به طور کلی می توان برای گزینش روش و مواد آب بندی عوامل زیر را موثر دانست ؟

  • دوام مورد نظر کارفرما
  • محدودیت زمانی اجرا
  • کاربری سازه
  • شرایط بهره برداری از نظر دما و مواد در تماس پوشش
  • مباحث اقتصادی
  • حجم کار
  • فشار آب یا مایعات
  • در دسترس بودن متریال ، تجهیزات و نیروی متخصص
  • تماس با تابش نور خورشید
  • اسیدیته
  • ترافیک و تردد
  • کیفیت زیر کار
  • رطوبت محیط
  • موقت یا غیر موقت بودن
  • ضریب انبساط حرارتی
  • چسبندگی

شرکت های آب بندی بتن

زمانی که تصمیم می گیریم تا در یک پروژه به آب بندی بتن به پردازیم باید این موارد را در نظر بگیریم و با توجه به خصوصیات و محدودیت های متریال و روشهای مختلف به گزینش روش و متریال مورد نظر می پردازیم.

به طور مثال عمده پوشش های پلیمری در برابر فشار منفی آب و رطوبت حساس بوده و در صورت اجرا پس از مدت کوتاهی دچار مشکل می شوند. یا در صورتی که شرایط بهره برداری دارای اسیدیته پایینی باشد ما باید به سراغ پوشش های مانند اپوکسی ، فایبرگلاس یا کاشی های ضد اسید برویم.

باید توجه داشت که برخی از این پوشش ها مانند پلی اوره دارای تجهیزات ویژه ای برای اجرا می باشد . از این رو در احجام پایین می تاوند اجرای آن را دور از ذهن یا با هزینه های بسیار بالا همراه سازد. پوشش های ژئوممبرین می توانند طرحی اقتصادی برای مخازن یا حوضچه های نگهداری آب یا پساب موقت به شمار آیند .

ولی به دلیل سهولت آسیب دیدگی در محل های در دسترس ، گزینه مناسبی به شمار نمی آیند. بسیاری از پوشش های نیازمند رطوبت پایین در زمان اجرا می باشند بنابراین باید توجه داشت در تعمیرات های سریع و با محدودیت های زمانی گزینه مناسبی نمی باشند. یا برخی از پوشش آماده سطحی با کیفیت می خواهند که این خود در برخی شرایط نیازمند هزینه مضاعف و زمان است.

مقاله های بتن:  رابطه مقاومت بتن 7 روزه و 28 روزه ( رابطه عیار و مقاومت بتن )

همواره باید توجه داشت که به دست آوردن بستر لازم با استفاده از ترمیم و تعمیر به خصوص در مخازن مستعمل تاثیر زیادی در موفقیت عملیات دارد.

 

حفاظت و آب بندی بتن

بتن با وجود خصوصیات منحر به فردی که باعث گردیده به عنوان پر مصرف ترین ماده ساختمانی به شمار آید دارای خصوصیاتی می باشد که حفظ شرایط بهره برداری و دوام آن مستلزم   رعایت اصول حفاظت می باشد.

پر واضح است عمده مشکلات بتن را از منظر دوام می توان به نفوذپذیری بتن در برابر گاز و آب نسبت داد. از این رو بدیهی است که با کنترل و کاهش نفوذ آب به درون بتن می توان تا حدود زیادی بتن را در برابر عوامل مخرب حفاظت نمود.

روش های آب بندی و حفاظت بتن :

آب بندی سازه های بتنی به دو روش قابل انجام می باشد . روش نخست کاهش نفوذپذیری ، کنترل و حفاظت در ساخت بتن و روش دوم روش های ثانویه و پس از ساخت .

از نظر نگارنده بنا به دلایل ذیل ، روش دوم یعنی حفاظت و آب بندی ثانویه موثر تر و مناسب تر می باشد  :

  1. در بسیاری از مواقع لازم است که بتن در برابر مواد خوردنده ، شیمیایی و اسیدی محافظت گردد که بتن با وجود کاهش نفوذپذیری در برابر این شرایط دچار ضعف و آسیب می گردد.
  2. در زمان احداث سازه های بتن به علت اشتباهات طراحی و اجرایی بتن دارای نقاط ضعف ماننده درزهای اجرایی و بتن های نامتراکم می باشد که این امر با وجود کاهش نفوذپدیری و لحاظ تمهیدات مناسب برای جسم بتن می تواند محلی برای نفوذ باشد که در سیستم های ثانویه این موضوع نیز پوشش داده می شود.

 

شرکت های آب بندی بتن

الف : روش آب بندی سازه های بتنی در حین ساخت : در این سیستم به دو موضوع جسم بتن و درزها و محل های نفود اجرایی و سازه ای پرداخته می شود.

  • آب بندی جسم بتن : برای این امر علاوه بر طرح اختلاط مناسب ، اسلامپ مناسب و … باید از افزودنی های بتن استفاده نمود. از جمله این محصولات می توان به افزودنی DEZOMIX 4500 ، DEZOSEAL G-330 و  DEZOBOND P-2200 اشاره کرد. عملکرد این محصولات و پایه آنها متفاوت بوده که براساس سازه ی اجرایی ، ابعاد سازه ، مقاومت بتن و … هر کی می توانند کاربردی موثر داشته باشند.
  • آب بندی درزهای اجرایی ، انبساطی و تمهیدات اجرایی :  برای این امر باید از واتراستاپ های پی وی سی حفره دار یا تخت ، واتراستاپ های بنتونیتی برای درزهای اجرایی و انبساطی – کاور بولت و بولت های آب بند برای بولت های قالب بندی و واتراستاپ های منبسط شونده SWEELBAND A  برای دور  لوله ها و قطعات فلزی و پلی اتیلن  استفاده گردد.

ب : روش آب بندی و حفاظت ثانویه بتن : در این سیستم از انواع پوشش های ثاویه بر روی سطوح بتن یا تزریق استفاده می گردد . عوامل موثر در انتخاب سیستم پوشش آب بند و محافظتی یا سایر روش های شامل موارد ذیل می باشد :

  1. فرصت زمانی اجرا و بهره برداری : برخی از سیستم ها دارای تمهیدات خاص زیر سازی و یا کیورینگ می باشند یا باید در چند مرحله اجرا گردد که این امر می تواند در محدودیت های زمانی بسیار حائز اهمیت باشد.
  2. میزان فشار و دبی آب : میزان فشار آب در کیفیت و نوع پوشش و خصوصیات مورد نظر بسیار حائز توجه می باشد.
  3. جهت فشار آب ( مثبت یا منفی بودن فشار آب ) :  جهت فشار وارد به پوشش از اهمیت زیادی برخودار است . لازم به ذکر است در جهت فشار منفی ( حرکت آب از جهت مقابل پوشش اجرا شده می باشد ) پوشش انتخابی باید داری مقاومت فشاری و کششی بالایی بوده ، در صورتی که در فشار مثبت ( فشار آب هم جهت پوشش اجرا شده باشد ) آیتم موثر مقاومت فشاری و کششی با اهمیت تر است.
  4. شرایط شیمیایی آب : گاهی در سیستم های آب بندی سازه های باید در نظر داشت با توجه به شرایط بهره برداری پوشش دارای مقاومت شیمیایی در برابر ترکیبات خاصی داشته باشند.
  5.  شرایط اسیدی آب و محلول در تماس : برخی سازه های برای آب بندی نیازمند پوشش هایی می باشند که دارای مقاومت اسیدی بالا باشند مانند مخازن پساب و نگهداری اسید در پتروشیمی ها و صنایع فولاد و نفت ، مخازن و سازه های فاضلابی سر بسته و …
  6. شرایط و محدودیت های عمل آوری : بعضی از انواع پوشش های نیازمند کیورینگ و عمل آوری خاصی نبوده در حالی که برخی پوشش ها نیازمند کیورینگ های پیچیده و سخت می باشند.
  7. محدودیت های اجرایی پوشش و سیستم آب بندی : دمای لازم ، شرایط رطوبت سازه های و محیطی ، کیفیت بتن بستر و …
  8. تجهیزات و نیروهای اجرایی در اختیار : اجرای برخی پوشش ها نیازمند تجهیزات ویژه و پرسنل متخصص ویژه ای می باشند که ممکن است به راحتی و به سرعت در اختیار و دسترس نباشند.
  9. شرایط تطابق با آب شرب : در مخازن آب شرب باید توجه داشت که محصول مصرف شده کمترین واکنش را با آب نداشته و در مجاورت آب ترکیبات مضرر ایجاد نکند.
  10. مقاومت در برابر نور آفتاب : با توجه به شرایط سازه هو بهره برداری ، بعضا باید از پوشش هایی بهره جست که دارای دوام لازم در برابر اشعه UV داشته باشند . مانند مخازن سرباز و …
  11. مدول الاستیسته : با توجه به مصالح ساخت و روش ساخت و کیفیت اجرای سازه باید این امر مورد توجه قرار گیرد. به طور مثال در سازه های آبی ساخته شده با بلوک و آجر این امر باید به شدت مد توجه قرار گیرد. یا در استخر ها  و محل هایی که شاهده نوسانات بالای دمایی می باشیم.
  12. مقاومت فشار و چسبندگی .

انواع مواد و روش های حفاظت و آب بندی بتن :

  • پوشش نفوذگر کریستال شونده
  • پوشش های الاستومری سیمانی – اکرلیکی ( دو جزئی )
  • پوشش های اکرلیکی
  • پوشش های اپوکسی
  • پوشش های پلی یورتان
  • پوشش پلی یورا
  • پوشش سیلوکسان
  • تزریق رزین پلی یورتان
  • ایجاد دیوارحائل اکرلیکی به روش تزریق
  • ایجاد پوشش ملات و چسب بتن ( سنتی )
  • پوشش کولتار اپوکسی
  • پوشش های پایه قیری و بیتومن ها
  • پوشش ممبرین های پلی اتیلن یا پی وی سی
  • پوشش های جی سی ال
  • انواع پوشش های خاص

شما می توایند برای مشاوره و اجرای انواع سیستم های آب بندی سازه های بتنی با بخش فنی و مهندسی کلینیک فنی و تخصصی بتن ایران ( 44618462-44618379-021 ) تماس حاصل فرمایید

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp

ثبت نام / ورود